Google pirms nedēļas publicēja svarīgu informāciju visiem Android viedtālruņu īpašniekiem

Tieši nedēļu atpakaļ Google publicēja svarīgu informāciju visiem Android telefonu īpašniekiem. Pavisam drīz gaidāmas būtiskas izmaiņas. 

Android viedtālruņu īpašniekiem ir jāatjaunina savi tālruņi tūlīt. Google šonedēļ paziņoja, ka lietotājiem vajadzētu pēc iespējas ātrāk atjaunināt savus Android viedtālruņus vairāku ievainojamību dēļ, kas var novest pie “attālās koda izpildes”.

Rīkojumā, kas tika izdots 3. aprīlī, “visnopietnākā no šīm problēmām ir sistēmas komponenta kritiskā drošības ievainojamība, kas varētu ļaut attālināti izpildīt kodu bez papildu izpildes privilēģijām”.

Turklāt viņš brīdināja, ka “izmantošanai nav nepieciešama lietotāja mijiedarbība” un ka “nopietnības novērtējums ir balstīts uz iespējamo ietekmi, kāda ievainojamības izmantošanai varētu būt ietekmētajā ierīcē, pieņemot, ka platformas un pakalpojumu mazināšana ir atspējota izstrādes nolūkos vai veiksmīga apvedceļa gadījumā.

Saskaņā ar Google rīkojumu ievainojamības pašlaik ietekmē Android sistēmas, kurās darbojas versijas 11, 12, 12L un 13.

Lasi vēl: “Beidzot varu normāli elpot”; Vīrietis pēc operācijas kā no jauna piedzimis – Foto pirms un pēc

Saskaņā ar ziņu, drošības eksperti no pretvīrusu programmatūras ražotāja MalwareByes brīdināja, ka lietotājiem ir “jāatjaunina, cik drīz vien iespējams”.

 

Leave a Comment