Garšīgas zāles, kas apturēs saaukstēšanos pašā sākumā

Atgriežoties mājās, noteikti jāieiet karstā dušā vai vēl labāk – aromātiskā vannā ar skuju, kumelīšu vai kādu citu augu piedevām vai ēterisko eļļu. Ja nav dušas un vannas, var iztikt ar karstu vanniņu kājām vai uz 1–2 stundām uzlikt sinepju plāksterus pēdām un kāju ikriem.

Neatliekot uz vēlāku laiku, jāieelpo saberzta ķiploka fitoncīdi, bet pēc vakariņām ķiploks obligāti jāpakošļā. Ķiploka vietā var izmantot arī sīpolu vai košļāt un sūkāt salviju, kas satur dabisko antibiotiķi – salvīnu.

Ja radušās bažas par rīkli un aukslēju mandelēm, kakls jāskalo ar salviju uzlējumu (ēdamkaroti drogas ieber termosā, aplej ar pusglāzi verdoša ūdens, nostādina un izkāš) vai jāpakošļā priedes vai egles sveķi. Ļoti ieteicama kartupeļu novārījuma (kartupeļus vēlamāk vārīt ar visu mizu) inhalācija.

Visas šīs procedūras palīdzēs apturēt pašā sākumstadijā arī augšējo elpceļu kataru ar tādām nepatīkamām sajūtām kā skrāpēšanu kaklā un nemitīgu krekšķēšanu. Procedūras veic 3 reizes dienā.

Savukārt no iesnām to sākumstadijā palīdzēs atbrīvoties biešu sula (lieto pilināšanai degunā un deguna skalošanai. Bet uzveikt saķerto vīrusu palīdzēs šāda recepte:

* attiecībā 3:1 sajauc parastās vīgriezes ziedus vai saknes un kliņģerītes. Trīs ēdamkarotes maisījuma aplej ar glāzi kagora (vai madeiru), nostādina un lieto pa 2 tējkarotēm 3 reizes dienā pirms ēšanas.

Ir, protams, vēl desmitiem citu recepšu, taču šis komplekss ne reizi vien pierādījis savu efektivitāti. Turklāt tas pieejams absolūti visiem un ir pilnīgi nekaitīgs.

Fitolīdzekļi pret saaukstēšanos
Brūkleņu ogas: 3 tējkarotes saspaidītu ogu aplej ar glāzi verdoša ūdens, pusstundu nostādina, tad izkāš. Lieto pa glāzei 3–4 reizes dienā. Pēc garšas var saldināt ar medu.

Maura sūrenes laksti: ēdamkaroti sasmalcinātu lakstu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 15 minūtes vāra ūdens peldē, nostādina, līdz novārījums atdzisis, tad izkāš. Lieto pa ēdamkarotei 3–4 reizes dienā.

Parastās raudenes laksti: 2 tējkarotes sasmalcinātu lakstu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 30 minūtes nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 4 reizes dienā 15 minūtes pirms ēšanas.

Žāvētas meža zemenes: 4 tējkarotes žāvētu ogu ieber termosā, aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 6 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer siltu pa 2/3 glāzes 4 reizes dienā pirms ēšanas.

Liepu ziedi: tējkaroti liepziedu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 45 minūtes nostādina, tad izkāš. Dzer siltu pa pusglāzei 2–3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas un 1 glāzi pirms gulētiešanas.

Avenes: 4 tējkarotes žāvētu sasmalcinātu ogu ieber termosā, aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 4 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer siltu pa pusglāzei 4 reizes dienā 10–15 minūtes pirms ēšanas.

Žāvētas upeņu lapas: ēdamkaroti žāvētu sasmalcinātu lapu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 4 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer siltu pa pusglāzei 4 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

Rīvēti mārrutki ar citronu: uz smalkās rīves sarīvē mārrutka sakni (iesnu profilaksei10–15 minūtes var paelpot tā sīvo aromātu) un izspiež sulu no viena prāva citrona. Sarīvēto masu rūpīgi sajauc ar sulu, pārliek stikla burciņā un uzglabā ledusskapī. Lieto pa tējkarotei divas reizes dienā.

Rīvēts sīpols un ābols: uz rupjās rīves sarīvē vidēja lieluma sīpolu un vienu ābolu. Iegūto masu sajauc ar 2 ēdamkarotēm griķu medus. Lieto pa ēdamkarotei četras reizes dienā pēc ēšanas.

COMMENTS

  • <cite class="fn">FirstTammara</cite>

    I see you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn extra bucks every month because you’ve got high quality content.
    If you want to know how to make extra bucks, search for:
    Mrdalekjd methods for $$$

Leave a Comment