“Gaļa želejā lauku stilā! Garšo neaprakstāmi!”: tā gatavoja mana vecmāmiņa, mana māte gatavo šādi, un tagad es gatavoju šādi

Šodien es nāku pie jums ar “lauku stila želejas gaļas” recepti. Atceros, ka bērnībā mamma mani iesaistīja želejas gaļas dalīšanā.

 

Kā jau sapratāt, es šo želejas gaļas recepti saņēmu no mammas, bet mamma no manas vecmāmiņas. Es jums parādīšu, kā pagatavot cūkgaļas želeju.

 

Recepte:
cūkas stilbs – 1 gab
cūkas kājas – 2-3 gab
ķiploki – 1-2 zobi
ūdens – 2,5 l

GATAVOŠANAS METODE

Noteikti paņemiet cūkgaļas gurnu ar kaulu un cūkas kājām. Tā ir nepieciešama sastāvdaļa, lai želejā gaļa būtu bagātīga un labi saželētu- mana māte vienmēr pievieno cūku ausis. Turklāt jūs varat ņemt jebkuru gaļu, cūkgaļu vai kādu vistu.


Tagad vēl viens obligāts nosacījums, ka viss ir kārtīgi jāizskalo un jāiztīra, lai tas būtu vieglāk, apleju ar verdošu ūdeni un atstāju uz 30 minūtēm, tad tikai nokasu ar nazi. 

Šodien man ir snuķis un 3 kājas, vajag izvēlēties lielāku kāju, lai tajā būtu vairāk gaļas vai vienkārši pievienot papildus gaļu.

Lasi vēl: “Zodiaka zīmes, kuras piepildīs savus sapņus 2024. gada martā”: Vasilisas Volodinas viedoklis

Liekam lielā katliņā, piepildām ar ūdeni, lai gaļa ir aplieta un liekam uz uguns, kad uzvārās un vārās kādas 7 minūtes, ūdeni notecinu, gaļu noskaloju, lieku atpakaļ katliņā. Un piepildiet to ar ūdeni, uzlieciet to uz uguns.

Turpini lasīt, kāda ir tālākā pagatavošanas metode, nākošajā lapā

Želejoto gaļu nevajadzētu vārīt uz lielas uguns, tai vajadzētu nedaudz rīstīties. Pagatavojiet 3-4 stundas, tagad pievienojiet 1 ēdamkaroti sāls, lauru lapu un vāra vēl 1 stundu. 

Kopumā pagatavošana prasa 4-5 stundas, starp citu, vāku neaizveru līdz galam, lai buljons paliek gaišs.

Tagad izslēdziet plīti, ļaujiet tai atdzist, kad tas ir atdzisis līdz temperatūrai, kurā jūs varat izvairīties no apdegumiem, mēs sākam sadalīt gaļu želejai. Uzmanīgi izņemam visus kaulus, man likās, ka šodien stilbā gaļas par maz un pievienoju arī kādu vārītu vistu no ledusskapja.

Piepildiet katlu ar buljonu, atstājiet nedaudz buljona pannā, pievienojiet buljonam 1-2 ķiploka daiviņas, bet nepārspīlējiet.

Liek uz uguns un buljonā apcep ķiplokus, ieber katlā, samaisa, pagaršo, sāli pievieno, ja nepieciešams, pieberu nedaudz melnos piparus. Lej traukos un liek ledusskapī līdz sacietē.

 

Lasi vēl: “Mana siļķe kažokā”; un visi, kas to izmēģina, ir pārsteigti, kāpēc tā ir tik garšīga: tas viss dēļ burkas ar slepeno sastāvdaļu

 

Želejotā gaļa ir sasalusi, izņemam, ar karoti nosmeļam sasalušos taukus, saželējušo gaļu apgriežam uz šķīvja un sagriežam. Tas ir tik sacitējis, un tas izrādās ļoti, ļoti garšīgs. Un es novēlu jums labu apetīti un labu garastāvokli.

Leave a Comment