Gaidīsim ar bažām maija beigas. Meteorologs pastāstīja par gaidāmo virpuļviesuli šajā reģionā

Līdz trešdienai maksimālā gaisa temperatūra būs +21..+25 grādi, bet Rīgas līča Kurzemes piekrastē tā nepārsniegs +17..+20 grādus. Naktīs temperatūra noslīdēs līdz +8..+14 grādiem, savukārt valsts ziemeļaustrumos dažviet līdz +6 grādiem.

Otrdien un trešdien vietām, galvenokārt dienvidu reģionos, gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs austrumu vējš, kas brīžiem būs brāzmains.

Nedēļas otrajā pusē lietus un negaisa mākoņi vairāk skars Latvijas rietumu daļu. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu un dienvidaustrumu vējš, piekrastē gaidāma arī jūras brīze.

Gaisa temperatūra naktīs nenoslīdēs zemāk par +9..+15 grādiem, dienās gaiss sakarsīs līdz +23..+28 grādiem, bet piekrastē būs par dažiem grādiem vēsāks.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros turpinās paaugstināties, daudzviet pārsniedzot +20 grādus. Tuvākajās dienās gaidāma austrumu vēja dēļ ūdens jūrā daudzviet Latvijas piekrastē būs ledaini auksts, bet siltāks ūdens gaidāms vietām Rīgas līča Kurzemes piekrastē.

No 2024. gada 1. jūlija visiem, kuriem mājās ir kaķis gaidāms obligāts likums! Būs to jādara visiem!

Saules ultravioletās radiācijas indekss dienas vidū sasniegs piekto līmeni, kas nozīmē, ka cilvēki ar īpaši jutīgu ādu, ja netiek ievērota piesardzība, var saulē apdegt 20 minūtēs. Ultravioletā starojuma intensitāte būs līdzīga vai nedaudz zemāka nekā citos gados maijā.

Lasi vēl: Šo zodiaka zīmju pārstāvji kļūs par miljonāriem un atradīs patiesu mīlestību: veselus 5 gadus viņi būs uz veiksmes viļņa!

Pirmdien daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi. Negaisa mākoņi dažviet var radīt stipru lietu, iespējama arī krusa un spēcīgas vēja brāzmas.

Vējš pārsvarā būs lēns, bet piekrastē nedaudz pastiprināsies ziemeļu vējš. Saule gaisu sasildīs līdz +22..+25 grādiem, bet dažviet piekrastē temperatūra nepārsniegs +19 grādus.

Maijā Latvijā mēdz būt spēcīgi negaisi. Lai gan pavasara sākumā laika apstākļi parasti ir mierīgāki, maija beigās un vasaras sākumā gaisa temperatūras paaugstināšanās veicina negaisu veidošanos.

Šajā periodā siltās un aukstās gaisa masas var sadurties, radot apstākļus spēcīgu negaisu attīstībai, kas var būt saistīti ar stiprām lietusgāzēm, krusu, spēcīgām vēja brāzmām un pat lokāliem virpuļviesuļiem. Maijs iezīmē pāreju uz vasaras sezonu, un tāpēc negaisi šajā mēnesī nav nekas neparasts.

 

 

Leave a Comment