Fitolīdzekļi novērsīs sāpes un nogurumu kājās. Laiks ievākt bērza pumpurus!

 

Muskatrieksta izvilkums
* 100 g malta muskatrieksta aplej ar puslitru degvīna, regulāri sakratot, 10 dienas nostādina, tad izfiltrē. Lieto pa 20 pilieniem 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Kurss – līdz visa deva izlietota. Tad pagatavo nākamo porciju un pēc 7–10 dienu pārtraukuma kursu atkārto. Turpina lietot, līdz iestājas atveseļošanās. Muskatrieksta izvilkums ir ļoti spēcīgs līdzeklis, kas dod labu rezultātu.

Vērmeles ar rūgušpienu
* Sauju svaigu, saberztu vērmeļu ziedu un lapu sajauc ar puslitru rūgušpiena, uzziež vairākās kārtās salocītai marlei, pieliek vēnām, pārklāj ar polietilēna plēvi un kāju uzliek uz spilvena. Kompresi tur 30 minūtes. Procedūru vēlams atkārtot 2 reizes dienā. Kurss – 4 dienas. Pēc nedēļas kursu var atkārtot.

Apiņu novārījums
* Sasmalcina ēdamkaroti apiņu rogu, aplej ar glāzi verdoša ūdens, 15 minūtes karsē ūdens peldē, nostādina un izkāš. Dzer pa 3 glāzēm dienā pirms ēšanas. Tā kā apiņiem piemīt viegla miegu veicinoša iedarbība, vienu glāzi divās reizēs var izdzert pirms gulētiešanas. Vēl apiņu uzlējumā samitrinātu marles salveti liek uz paplašinātajām vēnām.

Ābolu etiķis
* Problemātiskās vietas ierīvē ar ābolu etiķi. Papildus to var lietot arī iekšķīgi – pa tējkarotei uz glāzi ūdens 2 reizes dienā.

Komprese ar medu
* Sajauc 100 g degvīna (nekādā gadījumā neizmantot spirtu!), 100 g saulespuķu eļļas un vienu ēdamkaroti medus. Ar maisījumu piesātina vati un uz 3–4 stundām pieliek kā kompresi.

Papardes komprese
* Svaigi plūktas papardes lapas vai vīrišķās papardes virszemes daļu rūpīgi saberž piestiņā. Vienu ēdamkaroti masas sajauc ar tādu pašu daudzumu skābpiena, vienmērīgā kārtiņā uzziež marlei un pieliek paplašinātajām vēnām. Kurss – 3–4 dienas. Pēc dažām dienām kursu var atkārtot.

Mīklas komprese
* Mīklas kompresei piemīt atslābinoša iedarbība, un to bieži izmanto arī dažādu iekšķīgo slimību ārstēšanai. Parasti kompreses apvieno ar ārstniecības augu uzlējumu vai novārījumu iekšķīgu lietošanu – tad efekts ir labāks. No miltiem un ūdens iejauc stingru mīklu, izrullē nelielu garenu desiņu, pieliek gurna iekšpusei pie pašas pamatnes, pārklāj ar polietilēna plēvi un piestiprina. Lai mīklu būtu vieglāk noņemt, tai jābūt iespējami stingrākai.

Vanna ar māllēpju novārījumu
* Divas saujas māllēpju lapu novāra 3 litros ūdens un neizkāstas pielej vannas ūdenim.

Kalanhojas izvilkums
* Puslitra pudeli līdz pusei piepilda ar kalanhojas lapām, līdz kakliņam pielej degvīnu un, periodiski sakratot, 10 dienas nostādina tumšā vietā. Lieto kāju ierīvēšanai, sākot no pēdām un virzoties uz augšu. Sāpes ātri pāriet. Bet, lai pazustu asinsvadu tīklojums, procedūra jāturpina ne mazāk kā 4 mēnešus.

Avots: vrutmilife.com

Leave a Comment