”Facebook” nācis klajā ar paziņojumu par kardinālām izmaiņām: ”Mēs slēgsim šo opciju no Facebook”

”Facebook” platforma nākusi klajā ar informāciju, kura satrauca vairākus tūkstošus tā lietotāju. Ja ”Facebook” apstiprinās savu mērķi, tad daudzu lietotāju ikdiena krietni mainīsies šajā soctīklā. 

Facebook mātesuzņēmums ir paziņojis, ka tas var būt spiests noņemt ziņu saturu no savas platformas, ja ASV Kongress pieņems likumu, kas liek tehnoloģiju uzņēmumiem maksāt par stāstiem, ko tie ražo.

Tas būtu liels trieciens sociālajam tīklam, kas balstās uz ziņām, lai saglabātu lietotāju iesaistīšanos. Žurnālistu konkurences un saglabāšanas likums, ja tas tiks pieņemts, ziņu kompānijām dotu tiesības vienoties ar sociālo mediju platformām par noteikumiem, ar kādiem tiek parādīts to ziņu saturs.

Tas palīdzētu saglabāt žurnālistikas nozari, nodrošinot ziņu uzņēmumiem taisnīgu kompensāciju par to satura izmantošanu. Meta sacīja, ka drīzāk izņems ziņas no savas platformas, nekā pakļausies valdības uzspiestām sarunām, kurās netiek godīgi ņemta vērā vērtība, ko Meta sniedz ziņu medijiem.

Lasi vēl: Laimes mirklis bezgalīgs: Zodiaka zīmes, kurām gaidāma ”apgaismība” decembrī

Šī vērtība ietver palielinātu trafiku un abonementus, teikts Meta paziņojumā, ko tviterī ierakstījis uzņēmuma preses sekretārs Endijs Stouns. Tas pagaidām ir viss kas zināms.

 

Leave a Comment