Es paņemu tukšu pudeli un kartupeļus un pagatavoju interesantu uzkodu

Pagatavošana

1. Kartupeļus nomizo, sagriež un vāra sālītā ūdenī, līdz tie kļūst mīksti. Notecina un kartupeļus saberž ar biezeni. Pēc tam pievienoju cieti un maisīju, līdz masa nesavelkas lodītē. ņemu tukšu pudeli un kartupeļus un pagatavoju interesantu uzkodu.

 

 

2. Iegūto mīklu sadala mazos gabaliņos un no tiem veido bumbiņas. Paņem tukšu stikla pudeli un katru bumbiņu viegli piespiež ar kakliņu. Jums vajadzētu iegūt sēnēm līdzīgas bumbiņas.

 

3. Sīpolu, ķiploku un piparus smalki sagrieziet. Uzkarsē pannu ar saulespuķu eļļu un sviestu, ievieto dārzeņus un cep 2 minūtes.

 

4. Pannā ielej mērces un etiķi, pievieno kartupeļu sēnes un cep 5 minūtes no katras puses. Uzlieciet uz šķīvja, pārlejiet apcepumu un pārkaisiet ar sasmalcinātiem zaļumiem.

 

Vizuāli kartupeļu uzkoda izskatās pēc ceptām sēnēm. Bet garša ir daudz interesantāka. Kartupeļu sēnes var izmantot arī kā dekorējumu citiem ēdieniem. Izrādīsies ļoti oriģināli un garšīgi!

Kartupeļu sēnes ir ļoti universāla uzkoda, un tos var pielāgot dažādiem pasākumiem atbilstoši tematikai un viesu vēlmēm. Tā izskatās tik labi, ka var pasniegt pat kāzās, vai citos ļoti svinīgos pasākumos

 

Leave a Comment