Ēdienu un produktu “Melnais saraksts”. Ja esi sieviete, neēd šīs 5 lietas!

Baltmaize un makaroni
Galvenie skaista ķermeņa ienaidnieki. Eksperti apgalvo, ka aizraušanās ar baltaizi un makaroniem izraisa samērā nopietnas sirds un asinsvadu sistēmas probēmas, turklāt sievietēm biežām nekā vīriešiem.

Šiem produktiem ir paaugstināts glikēmiskais indekss, kas sievietēm arī tāpat jau ir augstāks. Šos produktus vēlams aizstāt ar diētiskiem kliju, graudu vai rupjmaizes produktiem.

Margarīns
Margarīns satur daudz augu tauku, ne tuvu augstākās kvalitātes, un tam ir negatīva spēja samazināt “labo” un paaugstināt “slikto” holesterīnu asinīs. Margarīnu labāk aizstāt ar sviestu, bet arī neaizraujoties.

Baltie rīsi
Daudzi kļūdaini uzskata, ka rīsi ir veselīga biezputra, kurā ir daudz vērtīgu vielu. Bet vajadzētu atcerēties, ka rīsi ir kaut kas pa vidu starp kartupeļiem un makaroniem, t.i., tīri ogļhidrāti, kura sastāvā ir maz vitamīnu, toties daudz cietes.

Baltos rīsus vēlams aizstāt ar brūnajiem, kuros ir daudz vairāk B vitamīna un barojošo šķiedrvielu un minerālvielu.

Cukurs
Vai vēl jāatgādina, ka cukurs grauj sievietes imūnsistēmu, laupot vielmaiņas procesu līdzsvaru organismā un vispār nesniedz neko labu.

Atteikties no cukura ir vienkārši – pietiek nedēļu pārciest bez šī kaitīgā produkta, un tieksme pēc tā pāries pati no sevis. Bet saldināt dzīvi var ar dabīgo medu.

Leave a Comment