Divas lielākās bankas Latvijā informē klientus par jaunumiem un izmaiņām drīzumā

Bankas pārstāvji informējuši, ka “SEB banka“, reaģējot uz Eiropas Centrālās bankas neseno lēmumu kārtējo reizi paaugstināt bāzes procentu likmes, nekavējoties paaugstinās procentu likmes populārākajiem termiņnoguldījumiem.

No šodienas būs izmaiņas termiņnoguldījumu procentu likmēs. Procentu likme trīs mēnešu termiņnoguldījumiem tiks koriģēta uz 2,75%, kas ir pieaugums no iepriekšējās likmes 2,5%.

Tāpat procentu likme sešu mēnešu termiņnoguldījumiem tiks koriģēta līdz 3%, salīdzinot ar iepriekšējo likmi 2,75%. Turklāt gada termiņnoguldījumu procentu likme tiks koriģēta uz 3,8%, kas ir pieaugums no iepriekšējās likmes 3,5%.

Jāatzīmē, ka 24 un 36 mēnešu termiņnoguldījumu likmes paliks nemainīgas 2,85% apmērā. Turpretim krājkontā glabātajiem uzkrājumiem banka piedāvā gada procentu likmi 2,15% apmērā, kas piemērojama gan privātpersonām, gan korporatīvajiem klientiem.

 

Lasi vēl: 30. jūlijā traģiskos apstākļos mūžībā devusies cienījama un mīlēta Latvijas ārste – kas notika?

Tikmēr “Swedbank” pārstāvji paziņojuši, ka veiks termiņnoguldījumu likmju paaugstināšanu, kas stājas spēkā nekavējoties. Banka ir informējusi, ka termiņnoguldījumu likme visiem termiņiem tiks paaugstināta par 0,25 procentpunktiem.

Šis uzlabojums attieksies arī uz privātpersonām, kur likme uz vienu gadu pieaugs līdz 3,75%. Procentu likmes tiks paaugstinātas gan juridiskajiem klientiem, gan privātpersonām.

Pēc “Swedbank” Privātpersonu apkalpošanas daļas vadītājas Karīnas Kulbergas teiktā, procentu likmju kāpums liek privātpersonām apsvērt noguldījumu iespējas kā līdzekli ienākumu gūšanai, kā rezultātā pieaug to iedzīvotāju skaits, kuri izvēlas nepaturēt līdzekļus savās rokās. norēķinu konti.

 

Leave a Comment