“DelfinGroup” turpina nostiprināt līderpozīcijas lombardu biznesā un pārņem vēl sešu lombardu kredītportfeļus

Turpinot nostiprināt vadošās pozīcijas Latvijas lombardu tirgū, finanšu koncerns DelfinGroup ir pabeidzis darījumu par sešu lombardu filiāļu kredītportfeļu pārņemšanu, kas ietilpst lombardu apvienībā Finance 360.

Tostarp tika pārņemti kredītportfeļi no četrām Loko Finanses filiālēm Rīgā, Jūsu Lombards – Liepājā un Ātrais kredīts – Rēzeknē.

Visu sešu lombardu kredītportfeļus pārņems tuvāk esošās lombardu tīkla Banknote filiāles, kas būs viegli sasniedzamas bijušajiem pārņemto lombardu klientiem. Viņiem turpmāk būs iespēja saņemt plašāku un kvalitatīvāku pakalpojumu klāstu, kas ir pieejams visā Banknote tīklā.

DelfinGroup valdes locekle Sanita Zitmane: “DelfinGroup biznesa attīstības mērķis ir apvienot zaļo domāšanu un ekonomisko izdevīgumu. Uzņēmums aktīvi attīsta zīmola Banknote filiāļu tīklu un veido infrastruktūru, lai iedzīvotājiem visā Latvijā būtu ērti pārdot un iegādāties lietotas un pārbaudītas preces.

Latvijas lombardu tirgū esam līderi gan pakalpojumu klāsta, gan kvalitātes ziņā. Mūsu labā reputācija veicina to, ka citi tirgus spēlētāji, kas restrukturizē savu biznesu, ar sadarbības piedāvājumiem vēršas tieši pie DelfinGroup, jo ir pārliecināti, ka mēs par viņu klientiem parūpēsimies atbilstoši augstākajiem klientu apkalpošanas un korporatīvās pārvaldības standartiem.

Ieguvēji būs arī pārņemto lombardu bijušie klienti, kuriem tagad būs pieejams plašāks pakalpojumu klāsts vairāk nekā deviņdesmit Banknote filiālēs visā Latvijā, tostarp strauji augošais interneta veikals, mobilās aplikācijas pakalpojumi un preču attālināta novērtēšana.”

DelfinGroup turpina stabilu izaugsmi gan paplašinot pakalpojumu klāstu un pilnveidojot esošos pakalpojumus, gan arī atklājot jaunas filiāles un pārņemot citu lombardu kredītportfeļus. Tostarp iepriekšējais lielākais darījums Latvijas lombardu tirgū bija Moda Kapitāls lombardu biznesa pārņemšana, ko DelfinGroup uzsāka 2021. gada augustā, bet noslēdza šā gada sākumā. Moda Kapitāls piederēja ceturtais lielākais lombardu tīkls Latvijā, un tā pārņemšana nostiprināja DelfinGroup vadošās pozīcijas Latvijas reģionos.

DelfinGroup šobrīd turpina realizēt nospraustos stratēģisko mērķus un veiksmīgi virzās uz galveno ilgtermiņa uzdevumu izpildi – 70 miljonu eiro kredītportfeļa pārsniegšanu līdz 2024. gada beigām. Jāuzsver, ka 2022. gada pirmais pusgads DelfinGroup bijis veiksmīgākais periods aizdevumu izsniegšanā un lietotu preču tirdzniecībā uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē.

Saistībā ar minēto sešu lombardu kredītportfeļu pārņemšanu DelfinGroup nav nepieciešams iesniegt Konkurences padomē ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos, jo ar šo darījumu netiek sasniegti ziņošanas sliekšņi.

 

Par AS DelfinGroup

AS DelfinGroup ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA.

Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu un mazlietotu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. AS DelfinGroup vairāk nekā 300 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu.

AS DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstama Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. 2021. gadā uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 43 miljonus eiro, EBITDA bija 10,2 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem sasniedza 5,2 miljonus eiro.

Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

Leave a Comment