Daiļās latviešu aktrises Leldes Dreimanes dzīvē skaisti jaunumi: viņu sauc Rainis!

Foto – ekrānuzņēmums

Izrādās, ka jau dažas nedēļas aktrise Lelde Dreimane Rīgas ielās manīta ar kādu kopā. Un šis kāds ir krievu toiterjera šķirnes kucēns, kurš šobrīd ir vien dažus mēnešus vecs.  Suņukam dots arī visai neparasts vārds – Rainis Buberts Diors.

Leldei sunīti uzdāvinājis kāds ļoti īpašs cilvēks un viņa ar mazuli dodas kopā itin visur – aktrise arī priecājas, ka Rīgā ir aizvien vairāk vietu, kas ir draudzīgas suņu saimniekiem un kurp var doties kopā ar savu mīluli.

Tomēr esot arī tādas vietas, kur ar suni aiziet nevar, tāpat arī – Leldei jāspēlē izrādēs. Šajā laikā mazais suņu puika paliekot kopā ar auklīti – aktrises draudzeni, kura pieskata Raini.

Vaicāta, kāpēc sunim devusi tik interesantu vārdu – latviešu dižgara Raiņa vārdu, Leldei ir savs stāsts. Lai arī suņuka dokumentos ir vārds Diors, tas viņu līdz galam tomēr neesot pārliecinājis un viņa vēlējusies kaut ko “latviskāku”. Tā kā savulaik Rainis bijis tas, kurš atklājis viņas pašas vārdu “Lelde”, kas pirmo reizi parādījies viņa lugā “Spēlēju, dancoju”, Lelde izlēmusi, ka suņu puikam tiks dižgara vārds.

Foto – ekrānuzņēmums

Krievu toiterjers ir maza izmēra suņu šķirne, un šķirnes izcelsmes vieta ir Krievija. Šīs šķirnes suņi ir iecienīti to rotaļīgā rakstura, elegances un pievilcīgā izskata dēļ. Pieauguša suņa svars nepārsniedz 3 kg un augumā suns neizaug lielāks par 28 cm.

Krievu toiterjeri ir divu veidu – īsspalvainie un garspalvainie. Īsspalvainie suņi ir ar gludu, spožu apmatojumu, bet garspalvainajiem ir gara vilna.

Lasi vēl: ”Krēslas” sāgas galvenā aktrise Kristena Stjuarte paziņo, ka uzņems filmu Latvijā! Par ko tā būs?

Krievu toiterjeri ir enerģiski, rotaļīgi un drosmīgi suņi, kas ļoti pieķeras saviem saimniekiem un labi saprotas arī ar bērniem.

Tie uzskatīts, ka šķirne cēlusies Krievijā, 19.gadsimtā, krustojot savā starpā angļu toiterjeru ar citiem mazizmēra suņiem. Oficiāli FCI sistēmā šķirne tika atzīta 1990.gadā.

Tiek uzskatīts, ka šīs šķirnes suņi ir ļoti piemēroti mājdzīvnieki tiem cilvēkiem, kuri vēlas mazu, enerģisku suni, kas pieķeras savai ģimenei. Šie sunīši ir piemēroti dzīvei gan dzīvoklī, gan privātmājā.

 

Leave a Comment