Covid-19 saslimstībai palielinoties Pavļuts ir gatavs spert radikālus soļus saistībā ar vakcinēšanos

Ja Covid-19 saslimstība Latvijā vēl vairāk palielinātos, vēl vairāk pakalpojumu varētu būt pieejami ar digitālajiem Covid-19 sertifikātiem, otrdien, 28. septembrī, valdības sēdē pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts. 

Ja situācija turpinās būtiski pasliktināties, slimnīcu situācija kļūs nepanesama, skaidrs, ka pakalpojumi varētu virzīties uz “zaļo” zonu un “sarkanajā” būs vēl kādi ierobežojumi, viņš pieļāva.

Rezumējot sēdē komentēto, Pavļuts uzsvēra, ka situācijas uzlabošanai liela nozīme ir kontrolei un paškontrolei. Tāpat Pavļuts teica, ka uz sejas maskām nav jālūkojas kā uz valdības speciāli noteiktu noteikumu, nosaucot to par “bubuli”.

Lasi vēl: Kādreizējais LNT ziņu diktors Ivo Goldmanis kļuvis par bezpajumtnieku. Iemesls šokē

Pavļuts norādīja, ka šobrīd ar šo rudens regulējuma paketi, kas tika otrdien prezentēta valdībā, Ministru kabineta ietvaros tiek risināts tas, kas nebija atrisināts Saeimā.

Sēdē raisoties diskusijai par regulējumu, ko darīt darba devējam, ja pēc pārejas perioda beigām ir darbinieki, kuri nevēlas vakcinēties, viņš sacīja, ka darba tiesiskie jautājumi risināmi esošās likumdošanas ietvaros, tāpēc mērķtiecīgi iestrādāts trīs nedēļu pārejas posms, lai varētu pievienot kādus papildinājumus un precizējumus, raksta delfi.lv

Tomēr tas vēl nav viss – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment