Cepeškrāsnī cepti, pildīti kartupeļi ar ķiploku sviestu un cieto sieru: piedāvājam recepti, ko izmanto daudzu smalku restorānu šefpavāri

Pagatavošana:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Ir ļoti svarīgi izvēlēties vienāda izmēra kartupeļus. Tad, kad tādi jums ir, rūpīgi tos noskalojiet un nomizojiet. Pārliecinieties, ka uz kartupeļiem nav palikuši netīrumi.

2. Katru kartupeli sadurstiet ar zobu bakstāmo kociņu. Pēc tam katru kartupeli apsmērē ar eļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem.

3. Liek uz cepešpannas foliju un tai virsū – kartupeļus, kurus apklāj ar otru folija loksni. Liek cepties kartupeļus 170 grādu karstumā cepeškrāsnī.

Lasi vēl: Ballītē nogaršoju superīgu vācu kartupeļu ēdienu; nekad vēl agrāk tā nebiju gatavojusi. Tagad bieži gatavoju ģimenei un svētkos

4. Kamēr kartupeļi cepas, gatavojiet pildījumu. Ņem biezpienu, no kura iespēju robežās nospiež lieko šķidrumu (caur sietiņu), izkausē sviestu. Smalki sasmalcina dilles. Ķiplokus nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi. Visu jauc kopā – biezpienu, sviestu, dilles, ķiplokus. Visu kārtīgi samaisa.

Foto – ekrānuzņēmums

5. Pārbaudiet, vai kartupeļi ir mīksti un vai tos var izdurt ar zobu bakstāmo kociņu. Ja tas viegli iziet cauri, kartupeļi ir gatavi.

6. Kartupeļus pārgriež uz pusēm. Mazliet “izgrebj” ar karoti mīkstumu un liek iekšā biezpiens masas pildījumu. Pāri pārkaisa cieto sieru.  Kartupeļus vēlreiz liek cepeškrāsnī vidēji uz 2-3 minūtēm.

Svarīgi!

Daudzi uzskata, ka pildījums kartupeļus jāieliek vēl tad, kad tie ir zaļi – tā ir kļūda! Tas jādara tad, kad kartupeļi ir gandrīz gatavi, jo tie ir daudz “padevīgāki” un ir vairāk vietas, kur ielikt garšīgo pildījumu!

7. Kartupeļus izņem no cepeškrāsns, liek uz šķīvja un pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem. Ēdiens ir gatavs pasniegšanai!

Leave a Comment