Balinām “vecuma plankumus”: palīdzēs citrons, ingvers, paniņas

• Viegli pagatavot pastu vecuma plankumu balināšanai, sajaucot pa 10 g ingvera pulvera un rožu ziedlapiņu. Iejauciet 2 tējkarotes maisījuma nelielā daudzumā silta ūdens, lai izveidotos uzziežama masa. Klājiet uz plankumiem, pārsedziet ar audumu un ļaujiet iedarboties aptuveni 30 minūtes, pēc tam noskalojiet ādu tīru.

• Pagatavojiet dabīgu balinošu līdzekli, sajaucot aptuveni 1 tējkaroti medus ar tādu pat daudzumu jogurta bez piedevām. Uzziediet maisījumu uz vecuma plankumiem vienreiz dienā un atstājiet uz 30 minūtēm, pēc tam kārtīgi noskalojiet.

• Vairākas reizes dienā ierīvējiet vecuma plankumus ar papaijas gabaliņu vai lietojiet alveju saturošus gēlus (nopērkami aptiekā). Tie var palīdzēt, jo satur veselīgu šūnu augšanu veicinošas vielas.

Profilakse ir svarīga!
• Vecuma plankumu parādīšanos veicina brīvie radikāļi. Sava loma tajā ir ultravioletajam starojumam, tāpēc svarīgi izvairīties no tiešas saules gaismas.

• Iekļaujiet ēdienkartē noteiktus vitamīnus un izvairieties no alkohola un nikotīna, kas veicina brīvo radikāļu rašanos. Veselīga ēdienkarte nodrošina organismu ar barības vielām, kas var cīnīties pret to sekām, piemēram, C vitamīnu un provitamīnu A (augļos un dārzeņos), E vitamīnu (augu eļļās un graudos) un selēnu (riekstos, pākšaugos un graudos).

Balinošs līdzeklis ar citronu
1 olas baltums
2 tējkarotes citrona sulas
1/2 tējkarote E vitamīna eļļas

Sakuliet visas sastāvdaļas un uzklājiet vecuma plankumiem. Ļaujiet iedarboties 20 minūtes, tad rūpīgi noskalojiet. Atkārtojiet ik dienu dažas nedēļas, lai padarītu gaišākus vecuma plankumus.

Leave a Comment