Baklažāns pret sirdskaitēm un iekaisumiem. Kā pagatavo dabīgas zāles?

Pret sirds-asinsvadu slimību izraisītiem uztūkumiem: izžāvē 13–14 baklažānus, samaļ kafijas dzirnaviņās un uzglabā cieši aizvākotā burkā vai kārbā. No rīta 4–5 ēdamkarotes pulvera aplej ar pusglāzi baltvīna, 3–4 minūtes tur uz straujas uguns, tad noņem no plīts un uzbriedušo masu sadala 2 porcijām. Vienu daļu apēd pirms brokastīm, bet otru – pirms pusdienām. Kurss – 14 dienu.

Pret apdegumiem: apdeguma vietai uzliek svaigu baklažāna mīkstumu un nostiprina ar plāksteri. Apsēju maina ik pēc pusstundas.

Pret furunkulozi, piņņu izsitumiem: 2–3 reizes dienā problemātiskās vietas norīvē ar baklažāna sulu.

Pret mutes dobuma gļotādas kaitēm (parodontītu, stomatītu, gingivītu): uz smalkās rīves sarīvē svaigu baklažāna mīkstumu, iegūto masu attiecībā 1:1 sajauc ar sāli un vairākas reizes dienā pēc ēšanas ierīvē smaganas. Pēc procedūras putriņu izspļauj un mutes dobumu izskalo ar vēsu ūdeni. Uzglabā maisījumu ledusskapī.

Pret vēnu varikozi: vakarā pirms gulētiešanas kājas patur siltā vannā, tad sagriež baklažānu garās sloksnītēs, ieziež ar saulespuķu vai kukurūzas eļļu, uzliek sloksnītes problemātiskajām vietām un piesaitē. Apsēju noņem nākamajā rītā.

Leave a Comment