Augusta sākumā notiks ikgadējais džeza festivāls “Ventspils Groove”

Ventspils Mūzikas vidusskola augusta otrajā nedēļā organizēs ikgadējo džeza festivālu “Ventspils Groove”, informē vidusskola projektu vadītāja Irita Kalēja.

Festivāla laikā no 7. līdz 12.augustam jaunieši piedalīsies pieredzējušu muzikantu vadītās meistarklasēs, notiks improvizācijas jeb “Jam Session” sesijas un koncerti.

Meistarklases šogad vadīs un koncertos piedalīsies ASV dzīvojošā latviešu džeza dziedātāja Arta Jēkabsone, taustiņinstrumentālists no Libānas Tareks Jamani, dāņu saksofonists Dastins Drjū, Nīderlandē mītošais jaunās paaudzes trompetists Kristians Kalva no Latvijas, sitaminstrumentālists no Dānijas Matias Fišers, austrāliešu ģitārists Karls Morgans un vācu kontrabasists Niklass Lukasens.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks 7.augustā koncertzāles “Latvija” amfiteātrī, piedaloties Ventspils “Big Band” un trompetistam Kalvam. 10.augustā koncertzāles “Latvija” Mazajā zālē uzstāsies Miķelis Dzenuška un grupa “Uzvaras bulvāris”, kā arī etnodžeza grupa “MǬ”, bet festivāla noslēguma koncertā 12.augustā amfiteātrī muzicēs festivāla dalībnieku ansambļi un pasniedzēji.

Kafejnīcā “Windau Coffee” trīs vakarus – 8., 9. un 11. augustā – notiks “Jam Session” sesijas.

Ieeja visos “Jam Session” un koncertos ir bez maksas.

Leave a Comment