Augstā elektrības cena spiež cilvēkus mainīt paradumus

Šoruden un ziemā komunālie maksājumi pieauguši rekordlielā tempā, bet šoruden un ziemā tie sasnieguši jaunas virsotnes.

Tirdzniecības tīkla Kesko Senukai Latvia eksperti norāda, ka strauji augošās elektroenerģijas cenas mudina cilvēkus rīkoties un meklēt veidus, kā taupīt enerģiju. Kesko Senukai Latvia eksperti novēroja, ka, pieaugot enerģijas cenām, cilvēki sāka pievērst lielāku uzmanību savam elektroenerģijas patēriņam un sāka mainīt savus ieradumus attiecībā uz sadzīves tehniku.

Klientus biežāk interesēs elektrības skaitītāji, kas var palīdzēt izsekot precīzam pieslēgto ierīču elektroenerģijas patēriņam un noteikt lielākos enerģijas vampīrus. Salīdzinot ar pagājušā gada vasaru, jūtami augusi interese par LED lampām un spuldzēm, kuru pārdošanas apjoms pieaudzis par 15%. Tie ļauj ietaupīt līdz pat 80% no parasto kvēlspuldžu patērētās enerģijas.

Popularitāti gūst vēl viena tendence: klienti biežāk jautā par augstākas energoefektivitātes klases ierīcēm – ledusskapjiem, veļasmašīnām, trauku mazgājamām mašīnām. Jaunākie ledusskapji patērē daudz mazāk elektroenerģijas nekā vecāki modeļi. Iepriekš tika uzskatīts, ka labākie ledusskapji patērē apmēram trešdaļu no visas katru mēnesi patērētās elektroenerģijas.

Saskaņā ar pašreizējiem modeļiem visefektīvākie ledusskapji patērē līdz 200 kWh gadā. Ir palielinājusies interese par ierīcēm, kas palīdz taupīt enerģiju, tostarp viedajām rozetēm un viedajiem kontaktdakšām. Šīs spraudņu ierīces ļauj attālināti vadīt ierīces jūsu mājās, izmantojot tālruņa lietotni. Varat tos ieslēgt un izslēgt, ieplānot to izslēgšanu un samazināt gaidstāves elektroenerģijas patēriņu.

Leave a Comment