Atvadieties no gaļas: dārzeņu kotletes, kas pagatavotas no vienkāršām sastāvdaļām, kuras ikviens prasīs vēl!

3. Kartupeļu sagatavošana

Kamēr kāposti atdziest, varat pievērsties kartupeļu sagatavošanai. Nomizojiet divus vidēja lieluma kartupeļus un sarīvējiet tos uz smalkās rīves. Pēc kartupeļu sarīvēšanas izspiediet lieko mitrumu no tiem.

Šis solis ir būtisks, jo kartupeļu mitrums var padarīt kotletes pārāk mīkstas un grūti apstrādājamas. Kartupeļi nodrošina nepieciešamo cieti, kas palīdzēs kotletēm saglabāt formu.

4. Sīpolu un ķiploku sagatavošana

Nākamais solis ir sīpola un ķiploku sagatavošana. Nomizojiet sīpolu un ķiplokus. Sīpolu sarīvē uz smalkās rīves, tāpat kā kartupeļus. Arī ķiplokus var sarīvēt vai sasmalcināt, izmantojot ķiploku presi.

Ja vēlaties intensīvāku garšu, ķiplokus var sagriezt smalkos gabaliņos. Sīpoli un ķiploki piešķir kotletēm aromātu un papildu garšas dziļumu.

5. Zaļumu pievienošana

Zaļumi ir lielisks veids, kā pievienot svaigumu un krāsas kāpostu kotletēm. Izvēlieties savus iecienītākos zaļumus, piemēram, dilles, pētersīļus vai koriandru.

Zaļumus rūpīgi nomazgājiet un sakapājiet smalkos gabaliņos. Zaļumu daudzumu var pielāgot pēc garšas, atkarībā no tā, cik intensīvu garšu vēlaties piešķirt kotletēm.

Sakapātie zaļumi tiks pievienoti pārējām sastāvdaļām vēlākajā posmā.

6. Kāpostu sasmalcināšana blenderī

Kad kāposti ir atdzisuši, ievietojiet tos blenderī un sasmalciniet. Mērķis ir iegūt viendabīgu masu, bet ne pārāk smalku. Kāpostiem joprojām jābūt nelielai tekstūrai, lai kotletes nebūtu pārāk mīkstas.

Ja jums nav blendera, kāpostus var sasmalcināt arī ar naža palīdzību, taču tas prasīs nedaudz vairāk laika un pacietības.

7. Sastāvdaļu apvienošana

Tagad, kad visas sastāvdaļas ir sagatavotas, ir laiks tās apvienot. Ņemiet lielu bļodu un ievietojiet tajā sasmalcinātos kāpostus, rīvētus kartupeļus, sīpolus, ķiplokus un sakapātos zaļumus.

Sāciet visu sastāvdaļu rūpīgu sajaukšanu. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Ja vēlaties, varat pievienot arī citas garšvielas, piemēram, papriku, ķimenes vai koriandru, lai piešķirtu kotletēm vēl vairāk garšas.

8. Mannas pievienošana

Kad visas sastāvdaļas ir rūpīgi sajauktas, pievienojiet mannu. Mannas daudzums ir aptuveni 100 grami, bet to var pielāgot atkarībā no sastāvdaļu mitruma.

Manna absorbē lieko mitrumu un palīdz kotletēm saglabāt savu formu. Pēc mannā pievienošanas visu rūpīgi samaisiet un atstājiet masu atpūsties uz 15 minūtēm.

Šajā laikā manna uzsūks lieko mitrumu un masa kļūs blīvāka.

9. Kotlešu veidošana

Pēc tam, kad masa ir atpūtusies, varat sākt veidot kotletes. Ņemiet nelielu daļu masas un ar rokām veidojiet apaļas vai ovālas formas kotletes.

Kotlešu izmēru var pielāgot pēc saviem ieskatiem, taču ieteicams, lai tās nebūtu pārāk lielas, lai cepšanas laikā tās vienmērīgi izceptos.

10. Kotlešu cepšana

Kad kotletes ir izveidotas, tās ir gatavas cepšanai. Ņemiet pannu un uzkarsējiet to ar augu eļļu. Ieteicams izmantot tādu eļļu, kas ir piemērota augstām temperatūrām, piemēram, saulespuķu vai rapšu eļļu.

Kad panna ir uzkarsēta, ielieciet tajā kotletes un cepiet tās uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai krāsai.

Cepšana parasti aizņem apmēram 3–5 minūtes katrai pusei, taču tas var atšķirties atkarībā no kotlešu biezuma un izmēra.

Kad kotletes ir izceptas, tās izņem no pannas un liek uz papīra dvieļiem, lai noņemtu lieko eļļu.

Padomi un variācijas

Kāpostu kotletes ir ļoti pielāgojams ēdiens, un to pagatavošanā varat eksperimentēt ar dažādām sastāvdaļām un garšvielām, lai izveidotu savu unikālo recepti. Šeit ir daži padomi un variācijas, kas varētu jūs iedvesmot:

Papildu dārzeņi: Ja vēlaties kotletes padarīt vēl barojošākas un dažādot to garšu, varat pievienot citus dārzeņus, piemēram, burkānus, papriku vai cukīni. Šos dārzeņus var sarīvēt un pievienot kopā ar kartupeļiem.

Siers: Pievienojiet sarīvētu sieru, piemēram, cieto sieru vai fetu, lai piešķirtu kotletēm bagātīgāku garšu. Siers var arī palīdzēt kotletēm kļūt stingrākām un garšīgākām.

Garšvielas: Lai kotletēm piešķirtu austrumniecisku garšu, varat pievienot garšvielas, piemēram, ķimenes, koriandru vai kurkumu. Ja vēlaties asumu, pievienojiet čili pulveri vai maltu papriku.

Gaļas pievienošana: Ja neesat veģetārietis, varat pievienot maltu gaļu, piemēram, vistas vai cūkgaļu, lai kotletes būtu sātīgākas. Šajā gadījumā jums var nākties nedaudz mainīt proporcijas un pievienot vairāk mannā, lai masa būtu pietiekami bieza.

Lasi vēl: Lai atjaunotu rožu krūmu, jums vajag tikai pāris karotes cepamās sodas. Es parādīšu, kā visu izdarīt pareizi

Cepeškrāsns cepšana: Ja vēlaties gatavot veselīgāk, varat kotletes cept cepeškrāsnī. Vienkārši uzklājiet kotletes uz cepampapīra un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 20–30 minūtes vai līdz tās kļūst zeltainas un kraukšķīgas.

Veģetāriešu variācijas: Lai padarītu kotletes vēl veselīgākas, varat eksperimentēt ar dažādām veģetāriešu sastāvdaļām, piemēram, pievienojot tofu, lēcas vai pupiņas. Šīs sastāvdaļas piešķirs kotletēm papildu olbaltumvielas un padarīs tās piemērotas veģetāriešiem un vegāniem.

Kāpostu kotletes ir universāls un garšīgs ēdiens, kas var kļūt par lielisku papildinājumu jūsu ēdienkartei.

Tas ir ne tikai viegli pagatavojams, bet arī pilnvērtīgs un veselīgs ēdiens, kas nodrošina organismu ar nepieciešamajām uzturvielām. Izmantojot vienkāršas un pieejamas sastāvdaļas, jūs varat izveidot garšīgu maltīti, kas patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Gatavojot kāpostu kotletes, jūs varat eksperimentēt ar dažādām sastāvdaļām un garšvielām, lai izveidotu savu unikālo recepti.

Neatkarīgi no tā, vai izvēlēsieties klasisku versiju vai pievienosiet dažādus dārzeņus un garšvielas, šis ēdiens vienmēr būs garšīgs un sātīgs. Kotletes var pasniegt ar dažādām piedevām, piemēram, kartupeļu biezeni, rīsiem vai svaigiem salātiem.

Gatavojot šīs kotletes, neaizmirstiet arī par pareizu cepšanas tehniku un garšvielu pielāgošanu, lai rezultāts būtu ideāls.

Ar šiem padomiem un soļiem jūs būsiet gatavs pagatavot gardas kāpostu kotletes, kas kļūs par iecienītu ēdienu jūsu ģimenē.

Lai jums labi garšo!

Leave a Comment