Ārstnieciskas vannas kājām, arī pret varikozi, svīšanu un pietūkumu

 

Pret pastiprinātu kāju svīšanu
Ozola mizas vanna: 2 ēdamkarotes sasmalcinātas mizas aplej ar glāzi verdoša ūdens, 10 minūtes vāra uz lēnas uguns, stundu nostādina, tad izkāš un pielej 37–38 grādus siltam ūdenim. Atkārto katru otro dienu stundu pirms gulētiešanas, procedūras ilgums – 10–15 minūtes. Kurss – 8–10 procedūras.

Kumelīšu vanna: 3 ēdamkarotes sasmalcinātu lakstu aplej ar puslitru verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš un pielej 36–37 grādus siltam ūdenim. Vannu sagatavo katru vakaru pirms gulētiešanas. Papildus kafijas dzirnaviņās samaļ pulverī ozola mizu un, pirms uzvelk zeķes, apkaisa ar to kāju pēdas.

Pret sasprēgājušu pēdu ādu
* Divas ēdamkarotes žāvētu veronikas lakstu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 15 minūtes vāra uz lēnas uguns, tad izkāš un ielej bļodā ar nelielu daudzumu 36–37 grādus silta ūdens. Kājas mērcē 10–15 minūtes divas reizes dienā – no rīta un vakarā. Kurss – no 3 līdz 15 procedūrām.

Pret podagru
Kumelīšu un sāls vanna: glāzi kumelīšu ziedu aplej ar 2 litriem verdoša ūdens, 30 minūtes nostādina, tad izkāš, ielej bļodā ar 37–38 grādus siltu ūdeni un pievieno 6 ēdamkarotes jūras vai vārāmā sāls. Procedūras ilgums 25–30 minūtes, tās laikā periodiski jāpielej klāt karsts ūdens. Ārstēšanās kurss – 10–15 vannu.

Paegļu vanna: glāzi paegļu augļu un skuju aplej ar 2 litriem verdoša ūdens, 30 minūtes vāra slēgtā traukā uz lēnas uguns un ielej bļodā ar 36–38 grādus siltu ūdeni. Vannu sagatavo reizi nedēļā, procedūras ilgums 20–25 minūtes, kurss – 10–12 vannu.

Pret nogurumu un uztūkumiem
Kontrastvanna: tās sagatavošanai vajadzīgas divas bļodas: viena ar karstu (38–40 ºC), otra ar aukstu (28–30 ºC) ūdeni. Vispirms uz 1,5–2 minūtēm kājas iemērc karstajā ūdenī, pēc tam uz 15–20 sekundēm – aukstajā ūdenī. Atkārto 3–4 reizes. Pēc tam kājas spēcīgi norīvē ar dvieli un uzvelk kokvilnas zeķes.

Skuju vanna: bļodai ar 36–37 grādus siltu ūdeni pievieno ēdamkaroti skuju ekstrakta un 2 ēdamkarotes jūras sāls (jūras sāli var aizvietot ar vārāmo sāli, tikai tad papildus jāpievieno vēl 4–6 pilieni joda). Kājas vanno 20 minūtes, pēc tam noskalo ar vēsu ūdeni, nosusina un uzvelk kokvilnas zeķes.

Avots: zacep.com

Leave a Comment