Ar 1. janvāri samazināsies maksa par šo pakalpojumu, kuru teju lieto katrs trešais latvietis

No 2024. gada 1. janvāra tiks ieviesti pārskatītie elektroenerģijas sadales un pārvades tarifi, kuru rezultātā no 2023. gada 1. jūlija tiks samazināti to iepriekš piemērotie tarifi. Šī korekcija ir tiešs rezultāts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (PSRC) grozījumu apstiprināšanai. novembrī uz tarifu aprēķināšanas metodikām.

Līdz ar to operatori ir spējuši operatīvi pārskatīt un pārskatīt tarifu vērtības sešu mēnešu laikā, nodrošinot ātrāku reakciju uz mainīgajiem apstākļiem enerģētikas sektorā. Elektroenerģijas sadales un pārvades sistēmas pakalpojumu diferencēto tarifu pārskatīšana ir veikta visu lietotāju interesēs.

Gan sadales, gan pārvades sistēmu operatori ir izmantojuši visus pieejamos resursus samazināto tarifu vērtību noteikšanai. Svarīgi ņemt vērā, ka ir notikušas izmaiņas gan turpmāko gadu inflācijas prognozē, gan elektroenerģijas cenu prognozēs un paredzamajās elektroenerģijas zudumu un tehnoloģisko procesu nodrošināšanas izmaksās.

 

Plānots katru gadu pakāpeniski paaugstināt tarifu likmes mājsaimniecības lietotājiem, ņemot vērā Elektroenerģijas tirgus likumā noteiktās maksimāli pieļaujamās tarifu vērtības fiksētajai tarifu daļai.

Lasi vēl: Lelde Ceriņa beidzot atklāj noklusēto par šķiršanos no vīra un pamatīgi satricina Soc Tīklus ar paziņojumu

Lasi vēl : Ekstrasenses Merilinas Kerro svētais pareģojums: Šīm 3 Zīmēm tuvākajās dienās gaidāma Milzonīga veiksme

PUK padomes priekšsēdētāja Alda uzsver, ka ir svarīgi mājsaimniecībām izvērtēt savas iespējas samazināt elektrības izdevumus. Tas ietver rūpīgu elektroenerģijas pieslēguma izvērtēšanu, lai noteiktu, vai ir nepieciešams samazinājums, kā arī pārskatīt un, iespējams, pāriet uz mājsaimniecībai visizdevīgāko elektroenerģijas pārdošanas līgumu.

 

Leave a Comment