Apskaties, kā dzīvo Volstrītas karalis – dzīvoklis par 150 miljoniem

1 (1)
1115 m2 plašais dzīvoklis atrodas dzīvojamās mājas septītajā un astotajā stāvā, tajā ir četras milzīgas guļamistabas, augstie griesti, kā arī marmora kāpnes un cietkoka grīda.
Plašajā dzīvoklī atrodas arī vīna pagrabs, balkons un plaša ēdamistabu ar skatu uz Centrālparku. Pirmajā stāvā atrodas arī trīs guļamistabas, trīs personāla telpas, virtuve, kalpotāju ēdamistaba, pagrabs un noliktava.
Dzīvoklī ir arī iebūvēts seifs, kurā glabājas sudrablietas.
Kāpjot augšā pa marmora kāpnēm var nokļūt uz otrā stāva balkonu un plašu dzīvojamo istabu, kurā ir divi kamīni.

3

Otrajā stāvā atrodas arī dzīvokļa saimnieku privātie apartamenti ar atpūtas telpu, kamīnu, oriģinālu, 30. gadu vannas istabu no marmora, kā arī atsevišķa telpa, kas savienota ar vēl vienu vannas istabu.
Nekustamo īpašumu aģents atklāj, ka pircējs visticamāk vēl uzlabos dzīvokli, taču lielākā daļa cilvēku noteikti vēlētos saglabāt dzīvoklim piemītošo eleganci.
Nekustamo īpašumu blogā Curbed New York minēts, ka tas ir plašākais dzīvoklis visā Piektajā avēnijā un pašlaik arī Ņujorkas dārgākais īpašums, kas ir izlikts pārdošanā.
Ēkā Piektajā avēnijā 834 ar 14 stāviem un 24 dzīvokļiem tika uzcelta 1931. gadā, un tās arhitekts ir Rosario Kandela.
Šajā namā dzīvokļus ir iegādājušies vairāki miljardieri, tostarp Ruperts Mērdoks, Alfrēds Taubmans, kā arī Čārlzs Švābs.
Gutfrouds bija Volstrītas investīciju bankas Salomon Brothers vadītājs veselus 40 gadus. Viņa vadībā banka no privātā sektora iestādes kļuva par sava laika ietekmīgāko publiskā tirgus uzņēmumu.
Džons Gutfrouds ir dzimis 1929. gada 14. septembrī Ņujorkā, un viņa tēvs Manuels bija kravas pārvadājumu firmas īpašnieks.

4
1951. gadā viņš ieguva bakalaura grādu Oberlinas koledžā, bet pēc tam no 1951. līdz 1953. gadam dienēja ASV armijā Korejā.
Vēlāk viņa tēvs, kurš tolaik mēdza spēlēt golfu kopā ar Wiljamu Billiju Solomonu – uzņēmuma dibinātāja dēlu – sarunāja viņam darba interviju, un Džons ieguva prakses vietu Statistikas departamentā.
Vēlāk viņš iesaistījās vērtspapīru tirgū un tika izvirzīts uzņēmuma vadītāja amatam, un šo amatu ieņēma 1978. gadā.
1981. gadā viņš piekrita pārdot uzņēmumu par 554 miljoniem ASV dolāru firmai Phibro, un šāds solis nespodrināja viņa cīnītāja tēlu.
Pēc tam gan viņš 1984. gadā pārpirka firmu un pārspēja Phibro izpilddirektoru Deividu Tendleru. Tad viņš nomainīja tās nosaukumu uz Salomon Inc un samazināja to, kas bija palicis pāri no Phibro. Viņš ļāva vērtspapīru tirgotājiem izmantot uzņēmuma kapitālu, lai gūtu peļņu.
Pēc tam, kad Gutfrounds pārņēma uzņēmuma vadību, tā kapitāls pieauga no 209 miljoniem līdz 3,4 miljardiem ASV dolāru, un 1985. gadā viņš nokļuva uz žurnāla BusinessWeek vāka blakus virsrakstam “King of Wall Street” jeb “Volstrītas karalis”.
Uzņēmuma klientu apkalpošanas pakalpojumu klāstu un globālo tēlu vēl vairāk uzlaboja nekustamo īpašumu kredītu, apvienošanās un pārņemšanas darījumu (mergers and acquisitions), un valūtas maiņu darījumu ieviešana, kā arī filiāļu atvēršana Tokijā, Cīrihē un Frankfurtē.
Bijušais ASV valsts kases sekretārs Roberts Rubins, kurš savulaik bija Salomon konkurents, vadot uzņēmumus Goldman un Sachs & Co, intervijā Bloomberg atzina, ka Gutfrouds viņu pārspēja:
“Mums bija vadošais kapitāla daļu pārdošanas uzņēmums. Viņa radītais tagad ir kļuvis par Salomon Brothers, kas sākumā bija vadošais uzņēmums fiksēta ienākuma vērtspapīru tirgū, bet kļuva par vadošo vērtspapīru tirgus uzņēmumu un investīciju banku pakalpojumu sniedzēju.”
Mediju aģentūra Bloomberg vēsta, ka viņa uzņēmums uzstādīja augstu latiņu, kā rezultātā citi vienkārši ar laiku pazuda.
1991. gadā Gutfrounds atstāja amatu kāda izsoles skandāla dēļ.

Leave a Comment