Apgrozībā atrodas ļoti retas 2 Eiro monētas ar Latvijas uzrakstiem, kuru vērtība pārsniedz 2200 Eiro!

Monētu kolekcionāri ir īpaši ieinteresēti Lietuvas 2 eiro monētā, kas veltīta Žuvintas rezervātam. Šīs monētas unikālo pievilcību rada kļūda ražošanas procesā, kuras rezultātā uz tās sāna parādījies uzraksts “Dievs, Svētī Latviju”, kas nebija plānots.

Šī jubilejas 2 eiro monēta tiek izplatīta ierobežotā daudzumā, kas palielina tās vērtību un pieprasījumu kolekcionāru vidū. Spānijas medijos norādīts, ka šīs monētas retums ir laika gaitā pieaudzis, padarot to arvien vērtīgāku kolekcionāru acīs. Lai nodrošinātu augstu pārdošanas cenu, ir svarīgi, ka šīs monētas tiek saglabātas perfektā stāvoklī.

 

Ruventas biosfēras rezervāts ir kļuvis par galveno tēmu Lietuvas 2021. gada piemiņas monētā, piesaistot lielu kolekcionāru interesi. Šīs īpašās divu eiro monētas malās ir iegravēts uzraksts “Laisve * Vienybe * Gerove” (Brīvība, Vienotība, Labklājība), taču ražošanas kļūdas dēļ uz sāniem negaidīti parādījies uzraksts “Dievs * Svētī * Latviju”. Šis neplānotais elements piešķir monētai unikālu raksturu un padara to īpaši vēlamu kolekcionāru vidū.

Lietuvas Banka, lai izmeklētu šīs kļūdas iemeslus un novērstu līdzīgas situācijas nākotnē, ir sadarbojusies ar Lietuvas naudas kaltuvi. Aptuveni 10% no šīm monētām, kas ir apmēram 500 eksemplāru, satur latviski iegravēto tekstu, kas ievērojami palielina to kolekcionāro vērtību.

Šī monēta jau ir izraisījusi ievērojamu interesi, un cilvēki ir gatavi par to maksāt lielas summas. “Žuvinta” monētas ar latviešu valodas uzrakstu tiek pārdotas platformā “eBay” par vairāk nekā 2200 eiro, kas liecina par lielo pieprasījumu un vērtību kolekcionāru tirgū.

Standarta monētas ar lietuviešu uzrakstu pašlaik tiek novērtētas apmēram 3,5 eiro vērtībā. Tomēr Lietuvas veikals “Florinus” ir paziņojis, ka “nepareizā monēta” ar latviešu uzrakstu ir aptuveni 1800 eiro vērta, kamēr autentiskās versijas vērtība ir tikai 3 eiro. Šis kontrasts uzsver īpašo vērtību, ko šāda kļūda piešķir monētai kolekcionāru acīs.

Šī “Žuvinta” monēta tika izkalta aptuveni 5000 eksemplāros, un apmēram desmit procenti no tām šobrīd ir apgrozībā visā Eiropā.

Spānijas mediji prognozē, ka šīs monētas vērtība varētu ievērojami pieaugt nākotnē. Lai gan šobrīd tās cena ir noteikta, kolekcionāri un investori izrāda pastiprinātu interesi, paredzot, ka monētas unikālais raksturs un popularitāte kolekcionāru aprindās varētu veicināt tās vērtības pieaugumu.

Leave a Comment