Apgrozībā atrodas ļoti reta 2 Eiro monēta ar Latvijas uzrakstiem, kuru vērtība pārsniedz 2200 Eiro

Kolekcionāri izrādījuši lielu interesi par Lietuvas 2 eiro monētu, kas godina Žuvintas rezervātu. Īpaši intriģējošu šo monētu padara tās sānā iegravētais negaidītais uzraksts “Dievs, svētī Latviju”. Interesanti, ka tā nebija apzināta, bet gan kļūda, kas radās ražošanas laikā.

Šīs piemiņas divu eiro monētas tiek izlaistas ierobežotā daudzumā, tāpēc tās ir ļoti pieprasītas kolekcionāru vidū un bieži vien ir par augstu cenu. Saskaņā ar Spānijas mediju ziņām, šo jubilejas monētu retums gadu gaitā ir tikai palielinājies, vēl vairāk palielinot to vērtību un piesaistot vēl vairāk monētu entuziastu. Lai nodrošinātu veiksmīgu pārdošanu, ir ļoti svarīgi, lai šīs monētas būtu nevainojamā stāvoklī.

Ruventas biosfēras rezervāts ir 2021. gada piemiņas monētas no Lietuvas centrālais punkts, kas izraisa daudzu kolekcionāru interesi. Lietuvas divu eiro monētu malās ir iegravēts uzraksts “Laisve * Vienybe * Gerove” (Brīvība, Vienotība, Labklājība), savukārt uz šo monētu sāniem ir uzraksts “Dievs * svētī * Latviju.

Lasi arī: Slavenā Baba Vanga jau sen bija Pareģojusi 3 Zīmes, kuras 2024. gadā vienkārši “Peldēsies Zeltā un Laimē!”

Lasi arī: CSDD Paziņojis, ka drīzumā visus autovadītājus sagaida milzu izmaiņas! Kaimiņvalstīs tas jau pieņemts

Lai noskaidrotu šīs kļūdas cēloni un veiktu preventīvus pasākumus, Lietuvas Banka ir lūgusi Lietuvas naudas kaltuves palīdzību. Parasti uz aptuveni 10% no šīm monētām ir uzraksts latviski, kas sastāda ap 500 monētām.

Monēta jau ir izraisījusi ievērojamu interesi, un personas ir gatavas maksāt ievērojamu naudas summu. Platformā “eBay” par monētu Žuvinta, uz kuras ir uzraksts latviski, izteikti piedāvājumi, kas pārsniedz 2200 eiro.

Vērtības ziņā monēta ar lietuviešu uzrakstu tur nieka 3,5 eiro. Taču Lietuvas veikals Florinus atklājis, ka “nepareizā monēta” šobrīd glabājas 1800 eiro vērtībā, savukārt “autentiskā monēta” ir tikai 3 eiro vērtībā. Žuvintam tika izkaltas aptuveni 5000 monētu, no kurām aptuveni desmitā daļa ir apgrozībā visā Eiropā. Spānijas mediji izteikuši minējumus, ka šo monētu vērtība nākotnē varētu ievērojami pieaugt.

Leave a Comment