Šis deputāts inficējies ar Covid-19; viņš bijis vakcinējies ar ”Janssen” vakcīnu

Apcietinājumā Rīgas Centrālcietumā esošais Ventspils domes deputāts Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”) sasirdzis ar Covid-19, portālam “Delfi” apstiprināja viņa advokāts Māris Grudulis.

“Lemberga kungs jūtas slims jau vairākas dienas, un vakar saņēma pozitīva Covid-19 testa rezultātu, ” sacīja viņa advokāts.

Grudulis portālam “Delfi” sacīja, ka viņa klients šā gada maijā saņēma “Janssen” vakcīnu, raksta delfi.lv

Gan Lembergs pats, gan viņa advokāts vairākkārt rakstījuši iesniegumus Rīgas Centrālcietuma vadībai, lūdzot ļaut apcietinātajam saņemt balstvakcīnu, taču atbildes neesot saņēmuši.

Advokāts pauda neizpratni par to, ka cietumā netiek veikta balstvakcinācija. Tāpat Grudulis piebilda, ka viņa klientam paralēli Covid-19 infekcijai ir citas smagas saslimšanas, kā arī viņš ir cienījamā vecumā.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) preses pārstāve Ksenija Vītola portālam “Delfi” sacīja, ka ieslodzītajiem vakcinācija un arī revakcinācija ir brīvprātīga. Ieslodzītie, lielākoties, ir vakcinējušies ar “Janssen” vakcīnām.

Lasi vēl: Ko nedrīkst darīt Jauna mēness periodā 4. decembrī, pretējā gadījumā 2022.gada veiksme tev paies garām

Savukārt laika posmā no 30. novembra līdz 1. decembrim Rīgas Centrālcietumā tikusi veikta rutīnas testēšana, kuras rezultātā konstatēti 27 jauni inficēšanās gadījumi. Kopumā Rīgas Centrālcietumā 3. decembrī Covid-19 infekcija apstiprināta 50 ieslodzītajiem.

Leave a Comment