Vācijas tehnoloģiju gigants SAP paaugstina pilna gada prognozes, cerot uz mākoņdatošanas ieņēmumiem

Vācijas tehnoloģiju gigants SAP ir ziņojis par labiem trešā ceturkšņa ieņēmumiem un paaugstinājis visa gada prognozes attiecībā uz svarīgiem rādītājiem, tostarp mākoņdatošanas un programmatūras ieņēmumiem, darbības peļņu un brīvo naudas plūsmu.

Neraugoties uz vāju Vācijas ekonomiku, programmatūras uzņēmums ir uzplaucis, pateicoties stratēģiskajam virzienam uz mākslīgo intelektu. Pēcpusdienas tirdzniecībā Ņujorkas biržā SAP amerikāņu depozitāro sertifikātu (ADR) vērtība pieauga par 3,5 %, norādot uz iespējamu augstāku atvēršanas līmeni Frankfurtē.

SAP joprojām ir viens no Eiropas tirgu līderiem, no gada sākuma līdz šim pieaugot par 51 %, un pirmdien tā akciju cena noslēdzās 211 eiro par akciju. Tās akcijas pēdējo piecu mēnešu laikā vairākkārt sasniegušas visu laiku augstākos rādītājus, ko veicināja pastāvīgi pozitīvi peļņas rezultāti.

Pārmaiņas, kas vērstas uz mākslīgo intelektu

SAP mākoņpakalpojumu ieņēmumi kopš pirmā ceturkšņa ir pieauguši straujāk, pirmajos trīs ceturkšņos palielinoties par 20 % līdz 30 %. SAP uz mākslīgo intelektu balstītās pamatdarbības panākumi liecina par SAP restrukturizācijas plāniem un stratēģiskajām pārmaiņām.

Jaunākajā paziņojumā, kas publicēts pirmdien, sacīja izpilddirektors Kristians Kleins: “Mēs ar pārliecību paaugstinām savu 2024. gada finanšu prognozi. Īpaši iespaidīgs bija mākoņpakalpojumu ieņēmumu pieaugums, jo īpaši mūsu mākoņpakalpojumu komplektā ERP. Vēl svarīgāk ir tas, ka mēs esam guvuši ievērojamus panākumus uzņēmējdarbības mākslīgā intelekta jomā ar tādiem revolucionāriem jauninājumiem kā SAP Knowledge Graph. Ievērojama daļa mūsu mākoņpakalpojumu darījumu 3. ceturksnī ietvēra mākslīgā intelekta izmantošanas gadījumus.”

Kopš gada sākuma SAP ir veikusi stratēģisku pāreju uz mākslīgo intelektu, jo īpaši biznesa AI.

“SAP turpinās pastiprināti koncentrēties uz galvenajām stratēģiskajām izaugsmes jomām, jo īpaši uz Business AI. Tā arī plāno pārveidot savu darbības struktūru, lai iegūtu organizatorisko sinerģiju, AI radītu efektivitāti un sagatavotu uzņēmumu augsti mērogojamai ieņēmumu izaugsmei nākotnē,” janvārī paziņoja uzņēmums.

Šīs stratēģijas ietvaros Eiropas lielākais programmatūras ražotājs paziņoja par plānu samazināt 8000 darbvietu, lai atbalstītu savu uz mākslīgo intelektu orientēto uzņēmējdarbības modeli, jūlijā palielinot šo mērķi līdz 9000-10 000 darbinieku skaita samazināšanai. Tomēr pārstrukturēšana pirmajos deviņos mēnešos uzņēmumam izmaksāja aptuveni 2,8 miljardus eiro.

Mākoņpakalpojumu ieņēmumi trešajā ceturksnī turpina strauji augt

SAP pašreizējais mākoņpakalpojumu apjoms, kas ir galvenais rādītājs, kurš attiecas uz ieņēmumiem, kurus paredzēts iegrāmatot nākamajos 12 mēnešos, trešajā ceturksnī sasniedza 15,4 miljardus eiro, kas ir par 25 % jeb 29 % vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī, rēķinot nemainīgās valūtās. Tas sekoja 28% pieaugumam otrajā ceturksnī un 27% pieaugumam pirmajā ceturksnī.

Mākoņpakalpojumu ieņēmumi pieauga par 25 % jeb 27 % nemainīgās valūtās, bet kopējie ieņēmumi salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni palielinājās par 9,4 % līdz 8,47 miljardiem eiro, nedaudz pārsniedzot analītiķu aplēses, kas bija 8,47 miljardi eiro. SAP paziņoja par peļņu uz akciju 1,23 eiro apmērā, kas pārsniedz konsensa prognozi 1,22 eiro uz akciju.

SAP tagad ir paaugstinājusi savu 2024. gada galveno rādītāju prognozi, prognozējot mākoņpakalpojumu un programmatūras ieņēmumus no 29,5 līdz 29,8 miljardiem eiro, vidējā vērtība ir 400 miljonu eiro pieaugums jeb 10 % līdz 11 % pieaugums gadā nemainīgās valūtās.

Uzņēmums arī prognozē, ka darbības peļņa pieaugs par 20-23 % salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, palielinot vidējo rādītāju par 150 miljoniem eiro. Tagad tiek prognozēts, ka brīvā naudas plūsma sasniegs 4,0 miljardus eiro, salīdzinot ar iepriekš prognozētajiem 3,5 miljardiem eiro.

Leave a Comment