ASV akciju indeksu nākotnes līgumiem piektdien kritums

 

ASV akciju indeksu nākotnes līgumi piektdien samazinājās, jo investori atturējās no lielu likmju izdarīšanas pirms svarīgā inflācijas ziņojuma, kas varētu ietekmēt gaidas par Federālo rezervju sistēmas gaidāmo procentu likmju samazināšanas apjomu.

Saskaņā ar  aptaujāto ekonomistu viedokli Tirdzniecības ministrijas ziņojumā, kas tiks publicēts plkst. 8.30 ET, gaidāms, ka personiskā patēriņa izdevumu indekss – FED iecienītais inflācijas rādītājs – augustā pieauga par 2,3 %, kas ir samazinājums salīdzinājumā ar 2,5 % iepriekšējā mēnesī.

Inflācijas mērenāka virzība uz centrālās bankas noteikto 2% mērķi deva FED pietiekami daudz iespēju sākt politikas mīkstināšanas ciklu, pagājušajā nedēļā samazinot likmi par 50 bāzes punktiem. Tagad galvenā uzmanība tiks pievērsta tam, lai nepieļautu bezdarba līmeņa strauju kāpumu.

“Pat nelielas novirzes no vienprātības gadījumā nesenā FED uzmanības koncentrēšanās uz nodarbinātības jomu nozīmē, ka tirgi ir mazāk jutīgi pret inflācijas ziņām,” norādīja ING Bank stratēģi.

Nedēļas dati kopumā liecina par joprojām noturīgu tautsaimniecību, liekot tirgotājiem apšaubīt FED nākamo rīcību. Saskaņā ar CME Group FedWatch rīku izredzes, ka centrālās bankas novembra sanāksmē notiks vēl viena pārmērīga izmaiņa, ir 50,8 %.

Savukārt 25 bāzes punktu samazinājuma iespēja ir 49,2 %.

Pulksten 6:58 ET Dow E-minis samazinājās par 22 punktiem jeb 0,05%, S&P 500 E-minis samazinājās par 7 punktiem jeb 0,12% un Nasdaq 100 E-minis samazinājās par 53,75 punktiem jeb 0,26%.

Nākotnes līgumi, kas saistīti ar Russell 2000 indeksu, kurš atspoguļo mazās kapitalizācijas uzņēmumus, bija par 0,2 % augstāki.

Šodien uzmanības centrā būs arī Mičiganas Universitātes septembra galīgais novērtējums par patērētāju noskaņojumu un FED vadītājas Mišelas Boulmenas piezīmes.

Ceturtdienas beigās FED vadītāja Līza Kuka sacīja, ka centrālās bankas retais solis šā mēneša sākumā “lejupvērstos riskus” attiecībā uz nodarbinātību.

Iepriekšējo sesiju Volstrītas galvenie indeksi noslēdza augstāk, un S&P 500 noslēdzās augstākajā līmenī pēc tam, kad optimistiskā Micron prognoze atdzīvināja optimismu saistībā ar mākslīgo intelektu.

Leave a Comment