Baklažānu ikri ar ķirbi: garšīga uzkodu recepte no Portugāles

Šādus ikrus parasti gatavo Portugālē, un mūsu platuma grādos tos cilvēki būs pieraduši baudīt ar maizi, grauzdiņiem vai vienkārši kā uzkodu pie makaroniem vai citiem ēdieniem.

Portugāļi šādus ikrus gatavo iepriekš un ļauj tiem ievilkties. Atšķirībā no mūsu reģiona, portugāļi parasti tos pasniedz kopā ar vārītu mencu un valriekstiem. Tā ir vairāk bieza mērce. Var arī pārkaisīt ar kaltētām ķirbju sēklām.

Sastāvdaļas baklažānu ikriem ar ķirbjiem

Baklažāni – 1,5 kg

Ķirbis – 1,5 kg

Sīpoli – 2

Ķiploku galviņa – 1

Saldskābie āboli – 4

Malta paprika – 1 tējkarote

Olīveļļa – 100 ml

Mizoti valrieksti – pēc garšas

Cukurs, sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Baklažānu ikru pagatavošana

Nomizojiet visus dārzeņus, ķiplokus, ķirbi un baklažānus sagrieziet kubiņos, sīpolus ceturdaļgredzenos, ābolus plānās šķēlītēs. Vienā bļodā sajauc baklažānus un sīpolus kopā. Pievieno pusi paprikas pulvera. Pievienojiet sāli un piparus. Apkaisa ar pusi eļļas un samaisa.

Citā bļodā samaisa ķirbi, ķiplokus un ābolus. Pievieno atlikušo papriku, sāli un piparus. Pārlej ar atlikušo eļļu un arī samaisa.

Lasi vēl: Garnējums, uzkoda vai bieza mērce: garda burkānu kaviāra recepte

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C. Uz cepšanas paplātes izvietojiet abus sagatavotos sastāvdaļu maisījumus, nesajaucot tos. Dārzeņus cep uzkarsētā cepeškrāsnī 45 minūtes. Pēc cepšanas tos samaisa un pēc vajadzības pievieno sāli, piparus un cukuru.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Atgrieziet cepamo paplāti cepeškrāsnī vēl uz 20 minūtēm. Tūlīt pēc pagatavošanas ikrus ievieto sterilizētās burkās, aizver un apgriež otrādi. Pasniedz, kad ikri iestāvas, tas ir vismaz pēc trim dienām.

 

Leave a Comment