Viss ir ļoti vienkārši. Pētījumā atklāti četri ilgmūžības noteikumi, kurus varat sākt ievērot jau tagad

Daudzi cilvēki tērē daudz naudas par produktiem un pieredzi, lai izskatītos un justos jaunāki un padarītu garākas un labākas savas vecumdienas.

Ilgdzīvotāji tā sauktajās zilajās zonās zina, kā paildzināt dzīvi. Kas tieši jādara, lai ne tikai pagarinātu savu mūžu, bet arī, lai tas būtu kvalitatīvs un laimīgs, lasiet tālāk.

Par “zilajām zonām” parasti dēvē piecus pasaules reģionus: Okinavas prefektūru Japānā, Ogliastras provinci Sardīnijā, Itālijā, Nikojas pussalu Kostarikā, Ikarijas salu Grieķijā un Loma Lindas pilsētu Kalifornijā, ASV.

Bieži tiek norādīts, ka tieši uzturs un uztura paradumi veicina zilās zonas iedzīvotāju ilgmūžību, taču ne tikai tas. Eksperti veica pētījumu 5 gadu garumā, intervējot un analizējot vecāku gada gājuma cilvēku ieradumus šajās “zilajās zonās”. Un viņi nonāca pie četriem ļoti vienkāršiem secinājumiem.

4 pasaules ilgdzīvotāju ikdienas paradumi, kurus varat sākt ievērot arī jūs

Pēc iespējas vairāk kustieties

Nodarbojieties ar mazintensīvākām fiziskām aktivitātēm, piemēram, dārza kopšana vai pastaiga līdz draugu mājām. Cilvēki zilajos rajonos reti paļaujas uz tādām lietām kā autobusi vai automašīnas, lai nokļūtu no vienas vietas uz otru.

Biežāk apstājieties

Neatkarīgi no tā, vai viņi izvēlas izmantot klusuma brīžus, lai lūgtos, pagulētu vai atpūstos dienas laikā, ir zināms, ka cilvēki Zilajās zonās mēdz ieturēt pauzes un uz brīdi apstāties steigā, kas var radīt prieku un samazināt stresa līmeni.

Lasi vēl: Mēness kalendārs matu griešanai septembrī. Kad mainīt frizūru un matu krāsu, lai piesaistītu veiksmi

Esiet uzmanīgi attiecībā uz ēšanas paradumiem

Okinavas (Japāna) iedzīvotāji ievēro moto “hara hachi bu”, kas nozīmē, ka viņi pārtrauc ēst, kad vēders ir pilns par 80 %. Atturieties no pārēšanās, pirms ēšanas sakiet lūgšanas vai praktizējiet pateicību un ēdiet mazāk.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Satiecieties ar mīļajiem

Daži Zilo zonu iedzīvotāji socializējas pie vīna, citi nodarbojas ar grupu sportu, bet kopīga prakse šajās kopienās ir katru dienu tikties ar saviem mīļajiem.

 

 

Leave a Comment