Mans gurķu marinēšanas paņēmiens pārsteidz daudzus. Un, kuri pamēģinājuši, tie vairs nemarinē citādi

Lai arī esmu vīrietis, man patīk garšīgi mājās gatavoti konservēti dārzeņi. Viena no manām mīļākajām burciņām ir marinēti gurķi. Šodien es gribu jums pastāstīt, kā es tos marinēju, ātri un vienkārši. 

Sastāvdaļas: 1 burciņai (700 ml):

• Gurķi
• Lauru lapa – 1 gab.
• Cukurs – 1,5 tējk.
• Sāls – 1,5 tējk.
• Melnie pipari (zirņi) – 5-7 gab.
• Ķiploki – 1 zobs.
• 9% etiķis
• Verdošs ūdens

PAGATAVOŠANA:

Marinēšanai vienmēr cenšos ņemt mazākos gurķus. Tiesa, ne vienmēr ir izvēle. Šogad man atkal paveicās un kļuvu par īpašnieku veselam spainim mazu gurķu. Šī marinēšana metode ir piemērota jebkura izmēra gurķiem. Gurķus kārtīgi nomazgāju vairākos ūdeņos. Ja gurķi ir mazi kā manējie, tos nevajadzētu mērcēt. Ja tie ir lieli, atstāju aukstā ūdenī uz vairākām stundām. Un, ja gurķi ir lieli, tad nogriež galus.

Iepriekš izmazgātas burkas sterilizēju mikroviļņu krāsnī. Katrā burciņā lieku uzreiz visas nepieciešamās sastāvdaļas. Cukurs, sāls, ķiploki, melnie un smaržīgie pipari un lauru lapa. Garšvielas vairs nelieku, lai ziemā varētu baudīt gurķu garšu, nevis dažādus garšaugus. Bet garšā un krāsā nav biedru, tāpēc var pievienot krustnagliņas un kaltētas dilles un jāņogu lapas un mārrutku lapas. Tas nav paredzēts visiem. Burkas pārklāju ar vākiem.

Uzlieku uz plīts katlu un ieleju tajā etiķi. Etiķa daudzums ir atkarīgs no gurķu lieluma. Man katls ir apmēram 1,5 litri. Ieslēdzu plīti un gaidu, kad parādīsies burbuļi. Es neļauju etiķim vārīties. Izmantojot šo konservēšanas metodi, labāk atvērt logus un aizvērt durvis uz virtuvi, lai visā dzīvoklī neizplatītos etiķa smaka, kas sildot būs ļoti jūtama.

Tiklīdz parādās burbuļi, pa daļām pievienoju gurķus. Tiem jābūt pilnībā pārklātiem ar etiķa ūdeni.

Tos maisot vāru, līdz tie maina krāsu un izskatās pēc gataviem marinētiem gurķiem.

Lasi vēl: “Viņi atvērs zelta rezervi”: 2024. gada augusta pēdējā dekādē 4 zodiaka zīmes sasniegs pārpilnību

Mazajiem gurķiem pietiek ar 1-1,5 minūtēm, lielajiem laiks attiecīgi palielināsies.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Leave a Comment