Draudzene pacienāja ar kabaču kaviāru bez eļļas un etiķa, ar noslēpumainu sastāvdaļu. Pasakains gardums, ko tagad gatavoju arī sev. Mēli var norīt!

“Bet es tā neprotu gatavot,” sacīju, atverot burciņu ar kabaču ikriem, ko man atnesa draudzene. Pagaršojot šo konservējumu, sapratu, ka tas ir ne tikai aromātisks, pikants un patīkami ass, bet arī tāds kā zīdains. Garšu buķete tik fantastiska, ka pat grūti aprakstīt.

Droši vien sava loma ir majonēzei , garšvielām un gatavošanas metodei, kas atšķiras no manējās. Tāpēc es ierados ciemos pie draudzenes tieši tad, kad viņa gatavoja kārtējo kabaču kaviāru porciju, un mēs kopā aizvērām daudzas gardas burciņas.

Nolēmu pēc draudzenes receptes pagatavot kabaču ikrus arī sev. Viss izdevās lieliski, un tagad dalos ar šo vērtīgo recepti. Varbūt tev noderēs!
Kabaču kaviārs ar majonēzi: recepte + sastāvdaļas un 3 gatavošanas knifiņi

1.Nomizojam kabačus un izņemam sēklas. Ja kabacīši ir ļoti jauni, tos var un vajag lietot kopā ar mizu. Bet labāks ir gaišais (dzeltenais) kabacis – lai ikri iegūtu koši oranžsarkanu krāsu, vajadzēs mazāk tomātu.

Sasmalcinām kabačus, izmantojot jebkuru ērtu metodi – piemēram, samaļam gaļas mašīnā. Var sablenderēt, bet nelielā ātrumā, citādi no kabačiem sanāks nevis ikri, bet gan sula vai mērce. Tāpēc kabaču sasmalcināšanai es izmantoju veco labo gaļasmašīnu.

2. Nomizojam ķiplokus un sīpolus. Cepam kubiņos sagrieztus sīpolus līdz tie kļūst zeltaini brūns.

Knifiņš numur 1. Labāk kabaču ikru gatavošanā ir izmantot atsevišķi apceptus sīpolus – tas sniegs vislabāko aromātu un garšu. Tā ir pārbaudīta metode un neaizņem daudz laika.

 


3. Kabačus liekam katlā. Ja sulas ir par daudz, to vajag notecināt ar “stingru roku”, lai nevārītos ilgi. Pievienojam sīpolus, smalki sagrieztus ķiplokus.

Lasi vēl: Dvīņi atrisinās daudz jautājumus, bet Svari aizņemti ar ģimenes lietām; Dienas prognoze 8. jūlijam visām zīmēm

Knifiņš numur 2. Kāpēc ķiplokus ieteicams pievienot uzreiz, nevis gatavošanas beigās? Un kāpēc tie jāsasmalcina, nevis jāizlaiž caur presi? Jo tad, kad kabaču ikri uz lēnas uguns vārās kopā ar ķiplokiem un sīpoliem, rodas aromātu buķete, kas piešķir ikriem īpašu garšu.

4. Pievienojam tomātu mērci vai pastu, sāli un cukuru pēc garšas (sastāvdaļas zemāk), pieberam maltus melnos piparus, pāris graudiņu maltu krustnagliņu, šķipsniņu koriandra graudu. Visas garšvielas varam samalt uzreiz, ļoti smalki.

Varam arī pievienot savas iecienītākās gatavās garšvielas. Es izvēlos samalt parastās garšvielas un pievienoju tās pēc garšas.
5. Pēc tam uz lēnas uguns maisot, vārām kaviāru no 30-40 minūtēm līdz 1-1,30 stundām atkarībā no porcijas lieluma.
Knifiņš numur 3. Tev šķiet, ka tas ir Ilgi? Bet labo garšu nodrošina tieši ilgstoša vārīšana. Grūti pateikt, kāpēc.

Tas attiecas uz daudziem dārzeņu ēdieniem un sagatavēm, tostarp baklažāniem un pikantu kečupu. Daudzi ēdieni kļūst garšīgi tikai tad, kad tos ilgi vāra uz lēnas uguns. Garša atklājas pavisam savādāk.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment