Draudzene pacienāja ar kabaču kaviāru bez eļļas un etiķa, ar noslēpumainu sastāvdaļu. Pasakains gardums, ko tagad gatavoju arī sev. Mēli var norīt!

 

Ilgi vārot, pazūd vitamīni? Tā īsti nav. Tas pats C vitamīns “sairst” temperatūrā virs 120 grādiem. Ja arī mēs to zaudējam, vārot uz lēnas uguns, tas nav kritisks daudzums.

6. Nepievienojam majonēzi uzreiz, bet tad, kad ikri ir nedaudz uzvārījušies – pēc 20-30 minūtēm lielai porcijai, ja nenolej kabaču sulu. Ja to nolej, var pievienot pēc 10-15 minūtēm. Pēc majonēzes pievienošanas noregulējam liesmu un maisām, lai ikri nepiedeg. Nogaršojam, pēc vajadzības pievienojam sāli un cukuru.

Bet kā ar augu eļļu? Tā nav jāpievieno, jo ir majonēze. Lai gan – ja tev garšo eļļaini ikri, eļļu var pēc garšas nedaudz pievienot.
Bet kā ar etiķi? Tas arī nav jāpievieno – majonēze piešķirs pikantumu.

7. Salejam sterilizētās burkās, puslitra burkas pasterizējam 5-7 minūtes, litra burkas – 10 minūtes, 2 litru burkas – 15 minūtes. Aizvākojam un ietinam dvieļos.

Draudzene pastāstīja, ka dažreiz šī recepte tiek pagatavota bez sterilizācijas, uzreiz aizvākojot burkas. Varbūt, ka šī metode ir laba, bet drošāk ir sterilizēt. Un es viņai piekrītu. Lūk, kāda kabaču kaviāra recepte ar majonēzi, kas mani pārsteidza: nekad iepriekš nebiju mēģinājusi pagatavot šādu kaviāru.

Sastāvdaļas:

3 kilogrami kabaču (mizoti);

0,5-0,8 kilogrami sīpolu;

1 maza galviņa ķiploku;

300 mililitri tomātu mērces;

200-250 mililitri majonēzes;

1,5-2 ēdamkarotes sāls ar kaudzi;

4 ēdamkarotes cukura.;

Lasi vēl: Četras zvaigžņu zīmes, kas augusta vidū atradīs savu vienīgo un patieso dzīves mērķi

Garšvielas: melnie pipari, sarkanie, smaržīgie pipari, koriandrs, krustnagliņas pēc garšas vai jebkuras citas garšvielas.

Šādā veidā konservētus kabaču ikrus mana draudzene ilgstoši uzglabā bez ledusskapja vai pagraba, vienkārši vienā no sava dzīvokļa nišām. Tur “pietūkušas” kabaču ikru burkas nav redzētas, bet ir pamanīts, cik ātri tās pazūd. Un es tam ticu, jo šī pikantā uzkoda ir nepārspējami garšīga – ja sāc ēst, nevari apstāties.

Ja tev noderēja šī lieliskā kabaču kaviāra recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem!

 

Leave a Comment