Ne tikai zobiem. 10 situācijas, kad zobu pasta jūs izglābs

Ko zobu pasta var lieliski notīrīt? Zobus? Ne tikai to! Pateicoties tās lieliskajām īpašībām, zobu pasta var noderēt kā daudzfunkcionāls tīrīšanas līdzeklis gandrīz visam, kas atrodas mājās.

Izlietnes tīrīšana

Nākamreiz, kad, tīrot zobus, nejauši iemetīsiet mazliet zobu pastas izlietnē, nesteidzieties to noskalot! Izmantojiet šo brīdi, lai to iztīrītu. Paņemiet sūkli, papīra dvieli vai pat pirkstu un noslaukiet pastas atliekas, lai izlietne spīdētu.

Aizsvīdis spogulis

Esat noguris cīnīties ar miglainu spoguli pēc dušas? Vienkārši uzklājiet uz spoguļa nedaudz zobu pastas, kas nav gēls, un noslaukiet to pirms dušas. Tas novērsīs miglošanos, un jūs netērēsiet laiku vannas istabas vēdināšanai. Tīrs spogulis ir labs dienas sākums!

Gludekļa tīrīšana

Ja jūsu gludeklis atstāj netīrus traipus uz apģērba, ir laiks rīkoties. Izslēdziet un atdzesējiet gludekli, uzklājiet nedaudz zobu pastas uz drāniņas un paberzējiet gludekļa pamatni. Noslaukiet virsmu, līdz tā ir tīra.

Apavu pulēšana

Zobu pasta ir jūsu slepenā apavu pulēšanas pasta! Atrodiet vecu zobu birsti un ar tās palīdzību kārtīgi noslaukiet savu apavu gumijas rievas un zoles. Pēc tam noslaukiet apavus ar mitru drānu, un jūsu apavi atkal izskatīsies kā jauni.

Metāla un juvelierizstrādājumu pulēšana

Jūsu hromētās ierīces un rotaslietas var spīdēt kā jaunas! Zobu pasta ātri notīrīs un pulēs šīs virsmas. Vienkārši uzklājiet nedaudz pastas uz mitras drāniņas, notīriet metālu un noskalojiet.

Atbrīvojieties no smakām

Plastmasas pārtikas trauki dažkārt iegūst nepatīkamu aromātu. Neuztraucieties! Uzklājiet nedaudz zobu pastas, berzējiet un noskalojiet atlikumus. Smarža izzudīs, un trauki būs gatavi jaunai lietošanai.

Tējas un kafijas traipu noņemšana

Vai jums patīk dzert tēju vai kafiju no savas iecienītākās krūzes? Dažreiz uz tās parādās nepatīkami traipi. Zobu pasta nāks palīgā! Uzklājiet nedaudz zobu pastas uz trauku birstes, noslaukiet skarto vietu, nomazgājiet krūzīti kā parasti un vērojiet, kā traipi pazūd.

Skrāpējumu noņemšana no skārienekrāniem

Vai jūsu viedtālrunī vai planšetdatorā ir nelieli skrāpējumi? Zobu pasta var palīdzēt! Uzklājiet nedaudz zobu pastas uz skrāpējumiem, maigi berzējiet un noslaukiet atlikumus ar mitru drānu. Jūsu ekrāns atkal izskatīsies kā jauns.

Noņemiet kosmētikas traipus

Tualetes galdiņš vai izlietne ir netīra no kosmētikas? Ar zobu pastu var viegli notīrīt korektora, lūpu krāsas vai skropstu tušas pēdas. Uzklājiet pastu uz traipa un maigi berzējiet – traips pazudīs, atstājot virsmu tīru.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Atbrīvojieties no ēdiena smakas uz rokām

Lobāt ķiplokus, kapājat sīpolus vai griežat zivis? Zobu pasta noņems nepatīkamu aromātu no rokām. Uzklājiet nedaudz zobu pastas uz mitrām rokām, ierīvējiet un noskalojiet. Smarža pazudīs, padarot rokas svaigas un tīras.

 

Leave a Comment