Jūs varat zaudēt naudu un veselību vienā mirklī: kādas ir 25. jūlija – pērkona dienas – briesmas

25. jūlijā pareizticīgie kristieši godina Antonija piemiņu. Tautas kalendārā 25. jūlijs ir apzīmēts kā Pērkona svētki. Mūsu senčiem bija daudz ticējumu un pareģojumu, kuriem ir vērts pievērst uzmanību.

Šīs dienas tradīcijas

Cilvēki senatnē ticēja, ka 25. jūlijā pīlādzim piemīt īpašas dziednieciskas spējas, tāpēc steidzās to vākt, lai pabarotu mājputnus vai pagatavotu novārījumus, kas varētu nomierināt nervus.

Zvejnieki obligāti nodarbojās ar savu arodu, jo parasti šajā dienā bija lieliska ēsma.

Daži steidzās pie dīķiem, lai sūdzētos par savu likteni. Tika uzskatīts, ka nāras aiznesīs visas viņu bēdas. Antonijs Pērkons ir labvēlīgs ceļotājiem, tāpēc 23. jūlijā ieplānotie ceļojumi parasti bija veiksmīgi.

Diena bija jāsāk ar ūdens procedūrām, tāpēc pēc pamošanās steidzās nomazgāties – tā varēs atbrīvoties no slimībām uz visu gadu.

Un, ja tvaicēsies pirtī, varēsi nostiprināt veselību uzlabojošo iedarbību uz ilgāku laiku. Daži gudrie teica, ka pirts apmeklējums šajā datumā nodrošinās veselību vismaz piecus gadus.

 

Ko nedrīkst darīt 25. jūlijā

Nekādā gadījumā nedrīkst strīdēties ūdenstilpju tuvumā – tas draud ar kaitēm un bēdām. Aizliegts izdzert kāda līdz galam neizdzerto ūdeni un jebkādus dzērienus – var saslimt gan tu, gan tas, kura dzērienu izdzer.

Aizliegts peldēties atklātā ūdenī – ūdens var nest negatīvu enerģiju. Nedrīkst lielīties ūdenstilpju tuvumā – visu veiksmi atņems jūras radības.

Ar ūdeni vispār vajadzētu būt piesardzīgākiem – ja to izliesi, vari sev atnest nelaimi. Nevajadzētu slaucīt grīdu dzīvoklī vai ieviest kārtību pagalmā – mājdzīvnieki var saslimt.

Tiek atklāts, ka daļa informācijas nav patiesa sakarā ar jūrā pazudušo ūdens motociklistu

Aizliegts staigāt netīrās vai saplēstās drēbēs – var zaudēt visu naudu. Aizliegts griezt matus – tā jūs varat saīsināt savu mūžu.

Laika zīmes

Lietusgāzes ar pērkona negaisu Antonija dienā vēsta par labu lomu un ražu. Ja pērkona negaiss pagājis naktī, – nākamā diena būs silta un saulaina.

Lasi vēl: Tu zināji, ka šo nedrīkst darīt brīdī, kad tavs mobilais tālrunis lādējas? Daudzi šo nenojauš

Pērkons skan klusi un tālumā – drīz lietus beigsies.

Daudz šļakatu – lietus līs ilgi.

Pirms pusdienām parādījās varavīksne – būs vējains.

Tauriņi slēpjas – līs.

Daudz ūdensziedi uz ūdens – gads būs veiksmīgs un ienesīgs.

Bites atstāj stropus – būs karsts.

 

Leave a Comment