Kā pareizi saglabāt sīpollociņus līdz pat ziemai, lai tie būtu tik pat smaržīgi un garšīgi kā svaigi!

Ir zaļo sīpolu ražas sezona! Vai nojaut, ka ir iespēja ātri un vienkārši saglabāt lociņus līdz ziemas periodam. Tas nav nemaz tik sarežģīti kā varētu šķist. 

1. Zaļie sīpoli, sarīvēti ar sāli

Plusi: ātri, sāls ir konservants, burciņas var uzglabāt ledusskapī, un sīpolu pievienošana sagatavotajiem ēdieniem pirms pasniegšanas ir skaista.

Mīnusi: sīpols ir ļoti maigs un bez smaržas. Daudzi iespējams to pat nejutīs, tomēr varēs sagaršot. Daudz sāls (un tas noēd lietderību…). Tomēr ir vērts pamēģināt.

 

2. Žāvēti sīpoli

Plusi: tas viegli izžūst, to ir ērti uzglabāt burkā. Labi der buljoniem, un vispār… Tā garša, kā modē teikt, pikanta.

Mīnusi: garšvielai ir smalks aromāts un garša – tā atkal ir diezgan vāja smēķētājiem (daudzi smēķē), bet citiem patiks.

Starp citu, viņi arī žāvē sīpolus 😊 (pirmā žāvēšana, kas bērnībā iespaidoja, ka vecākiem 90. gados bija burciņa skapī – kāds man to iedeva).

Tas ir arī ļoti ērti, īpaši vecpuišiem, lai bez problēmām pagatavotu zupas. Garša nav tāda kā sīpols – tas ir foršs. Un smarža arī. Un izžāvējot (jāgriež nevis smalki, bet ziedlapiņās, kā salātiem)… aromāts kā aromātu veikalā – visi vīrusi aizbēg 😋.

 

3. Saldēti zaļie sīpoli

Saldēšu vēlāk, kad sīpols kļūst cietāks un asāks (sals tādam mazinās ambīcijas, bet maigums kļūs pavisam neesošs).

Ir divi veidi, kā sasaldēt (patiesībā trīs, bet es kaut kā īsti neuztveru zaļo “malto gaļu” – ar to knibināties, bet es tomēr neesmu par zaļajiem sīpoliem).

Vairumā sasaldēt maisiņā ir ērti: nosusiniet, sagrieziet, ieberiet maisiņā, nosūtiet ātrai sasaldēšanai un viss. Es saspiedu maisu, ja tas kaut kur saliptu un sīpols būtu vaļīgs. Mīnuss ir tāds, ka sīpols diezgan ātri savāks sniegpārslas, jo… tajā ir sula. Tāpēc tas tiek darīts sezonai pirms Jaunā gada.

Lasi vēl: Tieši jūlija beigas atnesīs bezgalīgu laimi un prieku konkrētām zvaigžņu zīmēm; gaidāms pārsteigums

Vakuuma sasaldēšana:

Ļoti ērti un viegli lietojami. Bez gaisa zaļumus uzglabā līdz nākamajai ražai. Taisu mazos iepakojumus (lai nesasalst atverot). Es iespiežu zaļumu gabaliņus tieši zupas bļodā, bet tas ir labi jebkurā vietā 😗

 

Leave a Comment