Četri mēslošanas līdzekļi, kas jums nodrošinās pārsteidzošu ražu savā dārzā vai siltumnīcā

Komposts un kūtsmēsli ir populārākās mēslošanas metodes, lai iegūtu labu ražu. Taču ir arī citi līdzekļi, kas dod lielisku ražu un vienlaikus dārzniekam izmaksā ļoti lēti.

Pievērsiet uzmanību nātru uzlējumam. Nātrēs ir daudz slāpekļa, kālija un dzelzs, kas veicina augu augšanu. Lai pagatavotu nātru uzlējumu, svaigi sagrieztus stublājus un lapas aplej ar ūdeni un atstāj uz dažām dienām. Iegūto uzlējumu atšķaida ar ūdeni proporcijā 1:10 un laista augus.

Banānu mizas ir bagātas ar kāliju, kas ir īpaši noderīgs augļaugiem. Tās var ierakt zemē pie augiem vai iepilināt. Uzliešanai mizas aplej ar ūdeni un ielej uz dažām dienām, pēc tam tās izmanto laistīšanai.

Olu čaumalas satur kalciju, kas nepieciešams augu šūnu sieniņu stiprināšanai. Tās jāsasmalcina līdz pulverim un jāpievieno augsnei. Var pagatavot arī uzlējumu, ielejot sasmalcinātas olu čaumalas ūdenī un uzturot dažas dienas.

Sīpolu čaumalu uzlējums ir lielisks līdzeklis cīņā ar augu kaitēkļiem un kaitēm. Lai to pagatavotu, sīpolu mizas pārlej ar karstu ūdeni un notur vairākas dienas. Iegūto uzlējumu izsmidzina uz augiem vai pievieno augsnei.

Daudzi kļūdās arī ar burkāniem..

Ieteikumi burkānu stādu laistīšanai

Lai burkāni sekmīgi dīgtu un strauji augtu, ļoti svarīgi ir nodrošināt pietiekamu augsnes mitrināšanu. Tomēr jāatceras, ka pārlaistīšana var būt tikpat kaitīga kā nepietiekama laistīšana.

Pirmā laistīšana: Pēc burkānu sēšanas augsne ir nedaudz jāsamitrina, lai radītu optimālus apstākļus dīgšanai.

Regulāra laistīšana: stādus laistiet regulāri, bet mēreni, pastāvīgi saglabājot augsni mitru. Ir svarīgi izvairīties no augsnes izžūšanas, īpaši karstās dienās.

Lasi vēl: Mainiet plānus, mūs sagaida lietusgāzes un aukstums: sinoptiķi ir snieguši jaunu laika prognozi

Mērena laistīšana: jāizvairās no pārmērīgas laistīšanas, jo tas var izraisīt sakņu puvi un kaišu attīstību.

Burkānu kvalitāti lielā mērā ietekmē augsnes, kurā tie aug, minerālvielu sastāvs. Mēslošana var ievērojami uzlabot burkānu garšu, taču nepareiza mēslošana var negatīvi ietekmēt to uzglabāšanas īpašības.

 

Leave a Comment