Samsung sagaida, ka peļņa pieaugs par vairāk nekā 1400%

Mākslīgā intelekta plaša izplatība ir izraisījusi pieprasījuma pieaugumu pēc modernām datoru mikroshēmām.

Samsung Electronics sagaida, ka tā peļņa pēdējos trīs mēnešos salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn ir pieaugusi 15 reizes.

Mākslīgā intelekta (AI) bums ir paaugstinājis progresīvo mikroshēmu cenas, tādējādi palielinot uzņēmuma prognozes otrajam ceturksnim.

Dienvidkorejas tehnoloģiju gigants ir pasaulē lielākais atmiņas mikroshēmu, viedtālruņu un televizoru ražotājs.

Paziņojums veicināja Samsung akciju kāpumu par vairāk nekā 2 % tirdzniecības sākumā Seulā.

Uzņēmums arī ziņoja par vairāk nekā 10 reizes lielāku peļņu šā gada pirmajos trīs mēnešos.

Uzņēmums paziņoja, ka šajā ceturksnī sagaida peļņas pieaugumu līdz 10,4 miljardiem vonu (7,54 miljardi ASV dolāru), salīdzinot ar 670 miljardiem vonu pagājušajā gadā.

Tas pārsniedz analītiķu prognozes, kas saskaņā ar LSEG SmartEstimate datiem bija 8,8 miljardi vonu.

“Šobrīd mēs redzam strauji augošu pieprasījumu pēc mākslīgā intelekta mikroshēmām datu centros un viedtālruņos,” teica Marks Einšteins, Tokijā bāzētās pētniecības un konsultāciju kompānijas ITR Corporation galvenais analītiķis.

Optimisms attiecībā uz mākslīgo intelektu ir viens no iemesliem plašākam tirgus kāpumam pēdējā gada laikā, kas jūnija izskaņā S&P 500 un Nasdaq indeksus ASV pacēla līdz jauniem rekordiem.

Mikroshēmu ražošanas giganta Nvidia tirgus vērtība pagājušajā mēnesī pārsniedza 3 miljardus ASV dolāru, uz īsu brīdi ieņemot pasaules vērtīgākā uzņēmuma pirmo vietu.

“Mākslīgā intelekta bums, kas ievērojami veicināja Nvidia, palielina arī Samsung un visas nozares peļņu,” piebilda Einšteins.

Samsung Electronics ir Dienvidkorejas konglomerāta Samsung Group vadošā struktūrvienība.

Nākamnedēļ tehnoloģiju uzņēmums saskarsies ar iespējamu trīs dienu streiku, kas varētu sākties pirmdien. Darbinieku arodbiedrība pieprasa ieviest pārredzamāku sistēmu prēmiju un brīvā laika piešķiršanai. Tomēr netiek uzskatīts, ka šis streiks varētu būtiski ietekmēt Samsung akciju vērtību, vēl jo vairāk pārdošanas apmērus.

 

 

Leave a Comment