Pie katliņa piededzis piens vairs nebūs problēma: jums ir nepieciešama soda, etiķis un citronskābe

 

Receptes, kuros izmanto pienu, ir ļoti daudz. Lai cik pieredzējusi būtu saimniece, viņai tomēr var kaut kas piedegt, tostarp piens. Par laimi, ir daudz iespēju, kā to notīrīt no katla apakšas.

Kā notīrīt piedegušu pienu? Vislabāk darbojas etiķis, soda un citronskābe, taču ir jāzina, kā tos izmantot.

Pirmkārt, katliņā ar piedegušo pienu ielej nelielu daudzumu etiķa un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Kad tas ir izdarīts, noņemiet katlu no plīts un ļaujiet etiķim iedarboties uz sodrējiem. Kad šķidrums ir atdzisis, tu izlejiet. Ar sūkli rūpīgu notīriet katliņa dibenu un malas un redzēsiet, ka piedegušā piena sodrēji paši burtiski ir atdalījušies. Pēc tam katliņu izskalo.

Šāds neliels etiķa daudzums derēs, ja piededzis ir tikai katliņa dibens. Tomēr, ja piedegušas ir arī katliņa sienas, vislabāk visu katliņu piepildīt ar šķidrumu. Šajā gadījumā sajauc etiķi ar ūdeni vienādās proporcijās. Uzvāra, tad ļauj nostāvēties, kamēr šķidrums atdziest. Pēc tam katliņu iztīra un noskalo.

Otrkārt, sajauciet sodu un ūdeni, lai veidotos pasta, un uzklājiet to uz sodrējiem katliņā. Ļaujiet masai iedarboties dažas minūtes, notīriet ar sūkli un pēc tam noskalojiet. Var arī piepildīt katliņu ar ūdeni, pievienot pāris ēdamkarotes sodas un uzvārīt. Ļauj vārīties apmēram 10-15 minūtes, lai piedegušais piens sāktu atmiekšķēties. Pēc tam karsto šķidrumu var uzreiz izliet un katliņu ar sūkli notīrīt un izmazgāt.

Izšķīdiniet citronskābi ūdenī un uzkarsējiet katliņā ar sodrējiem. Pēc tam ļaujiet atdzist un noskalojiet.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Pēc jebkuras no šīm metodēm katliņš rūpīgi jāizskalo ar mazgāšanas līdzekli un labi jāizskalo. Tas jādara, lai izvairītos no ķīmisko vielu ietekmes uz ēdienu, ko tajā vēlāk gatavosiet.

 

 

Leave a Comment