10 smakas, no kurām ērces baidās kā no uguns: pazīstams mežkopis atklāja noslēpumus, kā paslēpties no bīstamiem kukaiņiem

Kam gan citam būtu jāzina tik daudz par ērcēm kā ne mežsargiem, kuri ar šiem kukaiņiem sastopas katru dienu. Parastais cilvēks, it īpaši brīvdienās, tik ļoti tiecas pie dabas.

Nav pat jādodas uz mežu, var pasēdēt birzī uz zāles. Bet tieši viņi un ērces, kas dzīvo visur, kur var sastapt dzīvu radību.

Tiesa, veikalos pārdod aizsarglīdzekļus, taču no tiem ir maza jēga. Rezultātā – sabojāta nedēļas nogale nav atpūta, ja nepārtraukti jādomā par ērcēm. Bet mežsargi mežā atrodas katru dienu, kā viņiem izdodas izvairīties no kukaiņu kodumiem? Izrādās, ka izmēģinājumu un kļūdu ceļā mednieki ir atraduši vienkāršas lietas ar smaržu, ko ērces nespēj paciest.

Un es zinu, ka kāds mednieks man atklāja noslēpumus, kā paslēpties no bīstamajiem kukaiņiem.

Lasi arī: Pat visnobriedušākie piparu krūmi kļūst spēcīgi, un paprikas kļūst lielas un mīkstas! Jums tikai jāzina daži vienkārši triki

Kaut kas par ērcēm

Daži cilvēki domā, ka ērces cilvēkiem uzbrūk tikai mežā vai gravās. Bet tā ir lieta, ka ir daudz ērču šķirņu. Taigas ērces ir sastopamas mežā, bet pļavas ērces var uzķert pat pilsētās. Un tās šeit pārnēsā suņi un pat putni.

Nauda būs kā nekad: Speciālisti prognozē, ka jūlijā nauda kā traka lips klāt šīm 3 zvaigžņu zīmēm

Ērces nedzīvo kokos, bet tikai augstā zālē vai pilsētas zālienā. Ērces barības meklējumos orientējas pēc cilvēka sviedru smaržas. Tās spēj to sajust 20 metrus pirms objekta un neatlaidīgi rāpo tā virzienā. A***s grupai tām nav nozīmes, bet dzimums tām kaut ko nozīmē. Sievietēm ir visplānākā āda, kuru ir viegli caurdurt, un, ja blakus būs vīrietis un sieviete, ērce priekšroku dos sievietei.

Neticiet arī apgalvojumam, ka ērce nepieskaras iereibušiem cilvēkiem. Pat kā pieskaras,   iereibis cilvēks tām ir viegls laupījums.

Neaizmirstiet, ka gan mātītes, gan tēviņi ir ļoti bīstamu sli***u pārnēsātāji. Tikai sievišķās ērces sūcas dažas dienas, un tāpēc tās ir viegli atklāt. Vīrišķā ērce barojas pusstundu, izdzer a***s, nokrīt, un jūs pat nenojautīsiet, ka jums ir piesūcies šis kukainis.

Līdz pat šai dienai nav 100% aizsarglīdzekļu, kas varētu pasargāt cilvēku no šī kukaiņa koduma.

Sīpoli un ķiploki

Tos var pat uzsmērēt gandrīz uz visa ķermeņa, lai tu smirdētu jau no kilometra attāluma. Ne tikai cilvēkiem nepatīk cita cilvēka spēcīgā ķiploku smarža, bet arī ērce, izrādās, to nepanes.

Bet efektīvākās smaržas un smakas vēl tik sekos tālāk rakstā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment