10 smakas, no kurām ērces baidās kā no uguns: pazīstams mežkopis atklāja noslēpumus, kā paslēpties no bīstamiem kukaiņiem

Kanēlis

Kanēļa smarža jau tā ir patīkama lieta. Tikai cilvēka ožas izjūtai, bet ērces to uzskata par ārkārtīgi pretīgu sev. Kanēļa pulveri nevajadzētu marinēt ar kanēli, tam ir uz tā bāzes radīta eļļa. Mēs to arī uzklājam uz ādas un dodamies uz mežu. Ērces jums vairs neuzbruks.

 

Vaniļa

Ja jūs domājat, ka ieberzēsiet vaniļas cukuru un ar to pietiks, jūs ļoti maldāties. Ērcēm nav svarīga smarža. Jums ir jāizgatavo tinktūra no dabīgas vaniļas. Traukā, kurā ielejiet litru ūdens, iemetiet trīs šīs garšvielas pākstis un pēc tam visu novietojiet uz uguns. Tiklīdz tas sāk vārīties, nekavējoties noņemiet novārījumu no uguns. Gaidām, kamēr viss atdzisīs, un pēc tam jāveic alerģijas tests. Ja tādas nav, tad tinktūru var uzziest uz ķermeņa. Ja izmantosiet vaniļas ēterisko eļļu, efekts būs tieši tāds pats. Starp citu, ar to pašu eļļu var arī ieziest savu sunīti.

Lauru lapas

Arī ļoti efektīvs līdzeklis ērču atbaidīšanai. Jums tikai jāzina, kā to lietot. Paņemiet duci lauru lapu un aplejiet tās ar glāzi stāva verdoša ūdens. Tam jāstāv vismaz četras stundas. Pēc tam šķīdumu ielejam pudelē ar smidzinātāju. Un tagad šķidrumu atliek tikai apsmidzināt drēbes. Starp citu, lauru lapu vietā var ņemt parastu ābolu etiķi un arī izsmidzināt uz apģērba.

Vecas dvēseles: 4 zodiaka zīmes ar senu gudrību, kas pārsniedz viņu vecumu

 

Spirts pret skudrām

Šo līdzekli iegādājieties parastā aptiekā. Ņemam 100 gramus parasta ūdens un ielejam tajā 50 mililitrus formilspirta. Labi samaisa un uzlej uz apģērba. Atcerieties – līdzekļa smarža ir pretīga, bet pēc trim stundām tā izzudīs. Tāpēc ņemiet līdzi smidzinātāju un pēc vajadzīgā laika atkārtojiet procedūru. Un arī neuzdrošinieties ar šādu šķīdumu laistīt mājdzīvniekus – tas viņiem var beigties ļoti slikti.

 

Zvaigznīte

Vairākas padomju cilvēku paaudzes ārstējās ar vjetnamiešu balzamu “Zvaigznīte”. Iesnas, saaukstēšanās, daudz visādas citas kaites 0 un tagad – aizsardzība pret ērcēm. Tas ir ļoti efektīvs, tas ir ērču iznīcinātājs.

Tikai “Zvaigznīti” nedrīkst smērēt. Jāņem piliens ziedes un vienkārši iemaisa to glāzē ūdens. Izsmidzināt šķīdumu un ādu un drēbes un drosmīgi doties mežā. Starp citu, tādu pašu efektu kā “Zvaigznīte” dod arī baldriāna un ūdens spirta šķīdums 1:1.

 

Ēteriskās eļļas

Arī dažas parfimērijā izmantotās ēteriskās eļļas lieliski atbaida tādus kukaiņus kā ērces. Piemēram, var sajaukt krustnagliņas un etiķi vai ģerāniju un lavandu. Pēdējais līdzeklis smaržo vienkārši brīnišķīgi, bet ērcēm kaut kādu iemeslu dēļ tā nešķiet. To var izmantot ne tikai mežsargi, bet arī atpūšoties dabā. Un pašiem patīkams, un ērces nebūs apkārt.

 

Leave a Comment