Nosauktas pasaules valstis ar labāko darba un privātās dzīves līdzsvaru. Līderi bija grūti iedomāties

Darba un privātās dzīves līdzsvara saglabāšana tiek uzskatīta par vienu no galvenajiem fiziskās un garīgās labsajūtas nosacījumiem. Tāpēc nav pārsteigums, ka daudzi cilvēki, kas apsver pārcelšanos uz citu valsti, pievērš uzmanību šim līdzsvaram.

Saskaņā ar jaunāko Globālo darba un privātās dzīves līdzsvara indeksu, ko apkopojis personālvadības tehnoloģiju uzņēmums Remote, vislabākais darba un privātās dzīves līdzsvars ir Jaunzēlandē.

Šī salu valsts ar spēcīgu ekonomiku ieguva augstus rezultātus vairākos rādītājos, piedāvājot dāsnu likumā noteikto ikgadējo atvaļinājumu (32 dienas), augstu darba nespējas pabalstu (80 %), augstu minimālo algu un kvalitatīvu valsts apmaksātu veselības aprūpes sistēmu. Jaunzēlande ir pazīstama arī ar elpu aizraujošiem dabas skatiem, bagāto maoru kultūru un vienmēr viesmīlīgajiem vietējiem iedzīvotājiem.

Otrajā vietā ierindojās Spānija. Lai gan ideja par tradicionālo spāņu siestu ir kļuvusi par starptautisku stereotipu, šī tauta zina, kā dzīvi likt priekšplānā darbam. Šī valsts ir īpaši dāsna, kad runa ir par obligāto ikgadējo atvaļinājumu (36 dienas). Tai ir arī viena no īsākajām darba nedēļām. Pateicoties labai ekonomikai, ko gandrīz visu gadu veicina ārvalstu tūristu pieplūdums, Spānija var lepoties ar skaistākajām un apmeklētājiem draudzīgākajām pilsētām pasaulē.

Pirmajā trijniekā ierindojas Francija. Tā kā Francija ir viena no Eiropas lielākajām valstīm pēc iedzīvotāju skaita (aptuveni 65 miljoni cilvēku) un tās IKP ir viens no augstākajiem pasaulē, uzņēmumi Francijā ievēro labu attieksmi pret dzīves un darba līdzsvaru, un darbiniekiem ir daudz brīvā laika (vidējā darba nedēļa ir tikai 25,6 stundas), dāsna minimālā alga un 36 dienas likumā noteiktā ikgadējā atvaļinājuma.

Francijā 2017. gadā pat tika ieviestas tiesības atslēgties – likums, kas darbiniekiem dod tiesības ārpus darba laika nepārskatīt e-pastus un neatbildēt uz tiem, lai mazinātu ar darbu saistīto stresu. Francijas kultūra ir sinonīms augstajai modei, mākslai un pasaulslavenai virtuvei.

Top 10 pasaules valstis ar labāko darba un privātās dzīves līdzsvaru

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

  1. Jaunzēlande.
  2. Spānija.
  3. Francija.
  4. Austrālija.
  5. Dānija.
  6. Norvēģija.
  7. Nīderlande.
  8. Apvienotā Karaliste.
  9. Kanāda.
  10. Brazīlija.

 

Leave a Comment