Diemžēl, bet laikapstākļi nebūs tādi, kā tika apgalvots. Sinoptiķi paziņo par gaidāmo laiku nedēļas izskaņā

Diemžēl, bet laikapstākļi nedēļas nogalē nebūs tādi, kā sākotnēji tika prognozēts. Sinoptiķi ir atjauninājuši savu prognozi un paziņo, ka laikapstākļi būs ievērojami atšķirīgi. Tā vietā, lai baudītu solīto sauli un siltumu, varam sagaidīt ievērojamas izmaiņas.

Piektdienas vakarā sākas spēcīgas lietusgāzes, kas turpināsies arī sestdienas rītā. Lietus būs ilgstošs un stiprs, kas var radīt plūdu riskus zemākās vietās. Sestdienas pēcpusdienā lietus mazināsies, taču debesis paliks mākoņainas, un temperatūra būs zemāka nekā parasti šajā gadalaikā. Dienas laikā termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par 15 grādiem pēc Celsija.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Svētdiena solās būt nedaudz labvēlīgāka, taču ne pilnīgi saulaina. Būs daļēji mākoņains, ar iespējamiem īslaicīgiem saules brīžiem. Temperatūra nedaudz paaugstināsies, sasniedzot aptuveni 18 grādus, bet joprojām būs vēsāk nekā parasti. Vējš būs mērens, bet brāzmās var sasniegt 15-20 km/h.

Situācija neuzlabosies:

Šādas izmaiņas laikapstākļos ir saistītas ar aukstu atmosfēras fronti, kas pārvietojas pāri reģionam. Tāpēc tiem, kas bija plānojuši brīvdienās doties ārpus telpām, vajadzētu pārdomāt savus plānus un sagatavoties mainīgajiem apstākļiem. Ieteicams ņemt līdzi lietussargus un piemērotu apģērbu, lai nebūtu jāpiedzīvo nepatīkams pārsteigums.

Lai gan laika prognoze šoreiz nav tik optimistiska, cerēsim, ka nākamās nedēļas laikā situācija uzlabosies un vasarīgie laikapstākļi atgriezīsies. Sinoptiķi turpinās rūpīgi sekot laikapstākļu izmaiņām un regulāri atjaunināt prognozes, lai nodrošinātu visprecīzāko informāciju iedzīvotājiem.

Temperatūra samazināšanās:

Arī ceturtdienas laikapstākļi neradīs lielu prieku, jo dienas lielāko daļu gaidāmas regulāras un intensīvas lietavas. Lietus sākas agrā rītā, un prognozēts, ka tas turpināsies līdz vēlam vakaram, pārtrūkstot vien retu reizi. Temperatūra svārstīsies ap 12-14 grādiem pēc Celsija, kas ir ievērojami zemāka nekā parasti šajā gadalaikā. Vējš būs mērens, bet brāzmās var sasniegt līdz pat 25 km/h, radot vēl lielāku diskomfortu tiem, kas būs spiesti pavadīt laiku ārpus telpām.

Lietus mākoņi būs blīvi, un saules gaisma diez vai spēs caur tiem izlauzties, radot pelēku un drūmu dienu. Šie apstākļi īpaši sarežģīs satiksmes dalībnieku dzīvi, tāpēc autovadītājiem un gājējiem jābūt īpaši piesardzīgiem. Ūdens uzkrāšanās uz ceļiem un sliktā redzamība palielinās avāriju risku, tāpēc ieteicams braukt lēnāk un uzmanīgāk.

Sinoptiķi brīdina, ka šādi mainīgie un nelabvēlīgie laikapstākļi varētu turpināties arī nākamajā nedēļā. Aukstā atmosfēras fronte, kas pašlaik atrodas virs reģiona, lēnām virzās uz austrumiem, un tās ietekme varētu vēl kādu laiku saglabāties. Ieteicams regulāri sekot līdzi jaunākajām laika prognozēm un būt gataviem dažādiem laikapstākļu scenārijiem.

Večuks ziemas spelgonī gribēja pabarot kaimiņienes suni. Bet viņš teju zaudēja samaņu, redzot, kas guļ dzīvnieka azotē

Sinoptiķi jau steidzīgi norādījuši, kāds patiesībā laiks gaidāms šīs nedēļas brīvdienās un tās nav iepriecinošas ziņas, tiem, kuri vēlējās atpūsties…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment