Diemžēl, bet laikapstākļi nebūs tādi, kā tika apgalvots. Sinoptiķi paziņo par gaidāmo laiku nedēļas izskaņā

Arī piektdien un sestdien dažādos reģionos gaidāmas lietavas, kas var ievērojami ietekmēt ikdienas aktivitātes un plānus. Piektdienas rītā debesis būs daļēji mākoņainas, bet jau pēcpusdienā mākonis biezēs, un daudzviet sāksies lietus. Pēcpusdienas un vakara laikā iespējamas intensīvas lietusgāzes, kas turpināsies līdz vēlai naktij. Temperatūra dienas laikā svārstīsies ap 14-16 grādiem pēc Celsija, bet vakara stundās nedaudz pazemināsies. Vējš būs mērens, bet dažviet brāzmains, sasniedzot 20-25 km/h.

Sestdienas rīts atnāks ar drūmiem mākoņiem un iespējamu smidzinošu lietu, kas turpināsies lielāko dienas daļu. Tomēr, lai arī debesis paliks mākoņainas, dienas gaitā temperatūra pakāpeniski sāks celties, sasniedzot 17-19 grādus pēc Celsija. Lietus intensitāte varētu mainīties no smidzināšanas līdz stiprām lietusgāzēm, tāpēc ieteicams ņemt līdzi lietussargus vai lietusmēteļus.

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 77%

0%

Tiem, kas plāno pavadīt vakaru ārpus telpām, jābūt gataviem mainīgajiem laikapstākļiem. Neskatoties uz to, gaisa temperatūra turpinās celties, un nakts būs salīdzinoši silta – ap 15 grādiem pēc Celsija.

Svētdiena solās būt labvēlīgāka ar augstāku gaisa temperatūru, kas dienas laikā varētu sasniegt pat 20-22 grādus pēc Celsija, padarot dienu daudz patīkamāku. Rīts būs daļēji mākoņains, ar iespēju uz īslaicīgiem saules brīžiem, kas uzlabos noskaņojumu pēc drūmās piektdienas un sestdienas. Tomēr jārēķinās, ka arī svētdienā vietām var būt lietusgāzes, īpaši pēcpusdienā un vakarā.

Vēja brāzmas turpināsies visu dienu, lai gan tās būs nedaudz mazākas nekā sestdien – ap 20 km/h. Šīs vēja brāzmas var ietekmēt arī temperatūras sajūtu, padarot to vēsāku nekā faktiskā temperatūra. Tāpēc, lai gan diena solās būt siltāka, ieteicams apģērbties atbilstoši un neaizmirst par vējjaku vai citu piemērotu apģērbu.

Šādi mainīgie laikapstākļi var būt saistīti ar pārejošo zema spiediena sistēmu, kas šobrīd atrodas virs mūsu reģiona. Šī sistēma nes līdzi mitrumu un stipras vēja brāzmas, radot sarežģītus laikapstākļus. Sinoptiķi brīdina, ka šāda situācija var turpināties arī nākamās nedēļas sākumā, līdz šī zema spiediena sistēma pilnībā izzudīs vai pārvietosies prom no mūsu teritorijas.

Plānojot aktivitātes nedēļas nogalē, būtu prātīgi sekot līdzi jaunākajām laika prognozēm un būt gataviem ātri pielāgoties izmaiņām. Ja plānojat ceļojumu vai ārpustelpu aktivitātes, ņemiet vērā, ka laikapstākļi var mainīties negaidīti, un ieteicams ņemt līdzi gan lietusmēteļus, gan vējjaku.

Lai gan laika prognoze nedēļas nogalei nav ideāla, ir cerība, ka nākamās nedēļas laikā laikapstākļi uzlabosies. Sinoptiķi turpinās rūpīgi sekot līdzi laikapstākļu izmaiņām un regulāri atjaunināt prognozes, lai nodrošinātu visprecīzāko informāciju.

Tāpēc, ja šajā nedēļas nogalē plānojat ārpustelpu aktivitātes, būtu prātīgi ņemt vērā šīs prognozes un attiecīgi sagatavoties, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem. Savukārt, ja laikapstākļi tomēr pārsteidz ar savu neparedzamību, atcerieties, ka lietus un vējš ir tikai daļa no dabas skaistuma, un katrai dienai ir savs šarms, pat ja tā nav ideāla.

Leave a Comment