76 gadu vecumā aizsaulē devusies dziedātāja, aktrise un modes ikona

76 gadu vecumā aizsaulē devusies dziedātāja, aktrise un modes ikona. Viņa visiem paliks atmiņā kā spilgta un romantiska personība. 

Mūsdienu kontekstā pastāv izpratne, ka aiziešana aizsaulē ir pati par sevi. Tā dāvā galīgo likteni, kam vien vēlas, un neviens nevar zināt, ko tā izvēlēsies nākamo.

76 gadu vecumā aizsaulē devusies dziedātāja, aktrise un modes ikona Džeina Birkina

Viņa bija 1960. gadu Eiropas filmu skaistule, slavenā dziesmu autora Serža Geinsbūra mīļākā un muzikālā partnere, kā arī vārdamāsa elegantajām rokassomiņām.

Svētdien Parīzē nomira Džeina Birkina, viņai bija 76 gadu. Viņa kā aktrise mākslinieciskās un erotiskās Eiropas filmās, kā arī romantiskās un mākslinieciskās attiecībās ar dziedātāju Seržu Geinsbūru palīdzēja definēt smalko 70. gadu sieviešu seksualitāti.

 

Birkina vēlāk kļuva pazīstama arī ar to, ka viņa iedvesmoja vienu no pazīstamākajām luksusa rokassomu līnijām – Hermès Birkin.

Lasi vēl: Sinoptiķi nāk klajā ar drūmu laika prognozi tuvākajām dienām: ”Diemžēl tikai retais gribēs doties ārpus mājas”

Lasi vēl: 76 gadu vecumā aizsaulē devusies dziedātāja, aktrise un modes ikona

Viņas n.ā.v.i apstiprināja Francijas prezidents Emanuels Makrons, kurš viņu tviterī nosauca par “franču ikonu”. Francijas ziņu mediji ziņoja, ka Birkinas tika atrasta mirusi savās mājās, taču n.ā.v.e.s cēlonis pagaidām nav atklāts.

Birkina bija slavenas aktrises un sociāli aktīva britu jūras kara flotes virsnieka bērns, un viņa dzīvoja dzīvi, kas bija daudzu laimīgu negadījumu vadīta.

 

Leave a Comment