5 gadus kāds vīrietis uz savu īpašumu veda lapas no visas apkārtnes. Kaimiņi smējās, un tad viņi darīja to pašu

Vīrietis bija runīgs.

Izsauca ciemos. Es negāju: bija auksts un mitrs, bet mans vīrs ieskatījās un ar saimnieka atļauju uzņēma dažas fotogrāfijas.

Izrādījās, ka īpašnieks iegādājās zemes gabalu gar elektrolīniju, nogāzē zemienē. Lai vietni paceltu līdz pieņemamam līmenim, tā ir jāienes daudz.

Lasi vēl: Pat nedomājiet par šo ēdienu likšanu Jaungada galdā, ja vēlaties veiksmīgu 2023. gadu

Un viņš nāca klajā ar ideju palielināt vietu ar atkritumiem, kuru katrā no mūsu izgāztuvēm rudenī ir kaudzes. Lapas. Rudenī apkopēji sagrābj lapas no zālieniem maisos un ved uz atkritumu kaudzi. Sākumā viņš savāca šos maisus un izkaisīja savā teritorijā.

Pamazām viņš nodibināja uzticamas attiecības ar vietējiem strādniekiem, kuri tīra zemes gabalus tiem, kuri to dara “ne comme il faut” ar savām rokām. Un viņi sāka nest viņam lapas ar pašizgāzējiem.

No piecām lapu pašizgāzējām pāris gadu laikā izveidojas izcilas velēnu zemes pašizgāzējs. Paaugstina šādā veidā īpašnieka vietā nav pirmo gadu. Lielākā daļa jau ir pacelta. Zeme uz vietas ir praktiski melnzeme – melna, irdena un drupana zeme, tīrs lapu trūdviela.

Jāatzīst, ka tas nav pilnīgi bez maksas. Daļa zemes vēl jānopērk, lai uzbērtu lapu kārtas. Par 15 Kamaz automašīnas pilnām piekabēm ar lapā. Rezultātā 4 pašizgāzēji tīra lokšņu humusa par zemes mašīnas cenu.

Sākumā kaimiņi lamāja: atkritumu cilvēks, viņš uztaisīja izgāztuvi šajā vietā.

Taču izrādījās, ka no ar zemi nokaisītajām lapām nebija ne smakas, ne arī grauzēji. Un, kamēr kaimiņi par lielu naudu nesa apšaubāmas kvalitātes “melnzemju”, zemnieks no nekā audzēja auglīgu zemi. Pamazām, skatoties uz viņu, arī kaimiņi sāka kompostēt savas lapas lauciņos.

Un ne tikai tuvākie kaimiņi. Ievēroju, ka vispār mūsu ciemā lapas izmet ļoti maz, būtībā visi tās kompostē.

Vienmēr esmu apbrīnojusi optimistus, kuri, neskatoties uz visu, soli pa solim pamazām gāja pretī savam sapnim.

 

Uzsākot zemes gabala paaugstināšanu ar lapām, saimnieks tūjas izsekojis un sakņoja.

Un tagad viņam aug vesels jaunu tūju mežs, no kuriem viņš plāno izveidot dzīvžogu apkārt vietai. Zemes gabala malā no gravas puses ar saknēm sēž jaunas priedes, kas ar saknēm notur nogāzi un neļauj zemei ​​ieiet gravā.

Sēdošie ceriņu, hortenziju, jasmīnu un rožu spraudeņi. Viņi gaida savu laiku.

Nē, lai ko tu teiktu, globusu griež optimisti!

Lasi vēl: Nekad neglabājiet šīs 4 lietas savās mājās. Tās “atņem” labu garastāvokli un enerģiju (par to runāja arī mana vecmāmiņa)

Kamēr kaimiņi tiesāja un airēja, Boss klusi darīja darbu. Un cik tonnu lapu ar dūmiem nenonāca atmosfērā, pārklājot ciematu ar smacējošu rudens smaku? Cik daudzi nenonāca poligonā?

Pagājušajā gadā, iedvesmojoties no šī cilvēka piemēra, mēs savācām visas mūsu liepu un kļavu bērzu lapas improvizētā šīfera lokšņu komposta tvertnē. Pārklājiet tos ar nenobriedušu kompostu. Šogad tas sarucis uz pusi.

Rokoties dziļumā, pamanīju, ka lapu gandrīz vairs nav palicis, bet slieku bija daudz. Un lapotne ir kļuvusi vairāk kā meža zemsedzes apakšējais slānis. Tā pati meža velēnu zeme, ko tik ļoti mīl dārznieki. Pēc manām aplēsēm, no šīs summas iznāks 0,5 kubikmetri tīras velēnu zemes.

Nākamgad, ja viss izdosies, izmantosim stādu stādīšanai. Un liksim jaunas komposta tvertnes. Taisīsim melno zeltu no nekā!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ak vai</cite>

    Ļoti žēl ka šajā tehnoloģiskajā laikmeta tikai daži atceras šādus sīkumus. Diemžēl lapām vajadzētu būt tīram bez tehnoloģiskajiem piejaukumiem ka celofāna maisiņi un citas tehnoloģiskās drazas.

Leave a Comment