28.oktobrī atklās jauno RTU Zinātnes un inovāciju centru

28.oktobrī plkst.10.00 ar svinīgu ceremoniju klātienē un virtuālajā realitātē tiks atklāts jaunais Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrs, kurā studenti, uzņēmēji, zinātnieki un pētnieki varēs radīt inovatīvus produktus un attīstīt zinātņietilpīgas idejas, izmantojot jauno plaša spektra aprīkojumu atvērtā tipa darbnīcās, kā arī kopstrādes un citas telpas.

RTU Zinātnes un inovāciju centrs attīsta inovāciju zināšanu, radīšanas un īstenošanas atbalsta vidi, kas ietver gan produktu izstrādi, gan dažādus nacionāla un starptautiska mēroga instrumentus ideju attīstībai no agrīnas stadijas līdz globālai tirgus iekarošanai. Centrs līdzdarbojas arī inovāciju politikas veidošanā Latvijā un Eiropā.

Vairāk nekā 1000 kvadrātmetru plašajās telpās RTU Būvniecību inženierzinātņu fakultātes, Ķīpsalas ielā 6A, 2. stāvā izvietota tīrā un netīrā prototipēšanas darbnīca, kurā pieejamas lāzergriešanas, vakuumformēšanas iekārtas, dažādas 3D drukas iekārtas, kas papildinātas arī ar konveijera lentu neierobežota garuma detaļu drukāšanai, nosūces galds, kas ļaus veikt plašāka mēroga apstrādes procesus, CNC frēze un citas iekārtas prototipēšanai, kas ir vitāli nepieciešamas mūsdienu ražošanas vai produktu izstrādes procesos. Būs pieejams atbalsts no centra speciālistiem – augsta līmeņa inženieriem, rūpnieciskajiem dizaineriem un citiem ekspertiem, kas palīdzēs studentiem, zinātniekiem un uzņēmumiem attīstīt inovatīvus augstas pievienotās vērtības produktus.

Centrā būs arī kopstrādes telpa, vairākas sapulču telpas, pasākumu un konferenču zāle. Tur mājvietu radīs Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tehnoloģiju biznesa centrs.

28.oktobrī plkst.10.00 RTU Zinātnes un inovāciju centra atklāšanā piedalīsies rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, zinātņu prorektors Tālis Juhna, centra direktore Liene Briede, ministriju un uzņēmumu pārstāvji.

Interesentiem būs iespēja iepazīt jaunās telpas un uzzināt par plašajām atbalsta iespējām. Plānoti arī dažādi pasākumi, piemēram, plkst.10.40-12.30 notiks RTU Pētniecības platformu brokastis – seminārs universitātes pētniekiem un uzņēmumiem, bet plkst.12.00-13.30 – Latvijas inovāciju ekosistēmas nākotnes prototipēšanas meistarklase, uz kuru aicināti uzņēmumu vadītāji un par Latvijas inovāciju ekosistēmas attīstību atbildīgie lēmumu pieņēmēji. Visas dienas laikā norisināsies arī Energoefektivitātes nedēļas pasākumi, bet vakarpusē un nedēļas nogalē – klimata risinājumu hakatons “Climathon”. Reģistrēšanās pasākumiem: http://ej.uz/28-oktobris

Atklāšanas pasākumi turpināsies arī 31.oktobrī un 1.novembrī. Studenti, novatori un uzņēmumi aicināti iesaistīties jaunrades aktivitātēs, piemēram, 31.oktobrī plkst.15.00 notiks radošā NEdarbnīca “Varoņa ceļojums”, kurā studentu komandas, izmantojot dizaina domāšanas pieeju, dinamiskā vidē radīs idejas un tās prototipēs. Savukārt uzņēmumu pārstāvji plkst.13.00 aicināti uz praktisku semināru “U teorija nākotnes vadītājiem”, ko vadīs Georgs Rubenis. 1.novembrī plkst.13.00 norisināsies meistarklase jaunuzņēmumiem “Ideju fitness jeb kā uzlabot savas idejas”, bet pēcāk būs iespēja dzirdēt veiksmīgu Latvijas un Igaunijas jaunuzņēmumu pieredzes stāstus.

COMMENTS

  • <cite class="fn">J.Gulbis</cite>

    ja zinatnieki petnieki nav spejigi pat noradit kurā virtuālajā realitātē to pasakumu vares skatit, tad janovel vijiem palikt sava virtualaja realitate ari turpmak

Leave a Comment