17.septembrī VEF Kultūras pilī Māras Zālītes jubilejas koncerts “Paši skaistājie vārdi”

Jau nākamnedēļ, 17.septembrī VEF Kultūras pilī Latvijas spožākie mūziķi sveiks tautā mīlēto dzejnieci, dramaturģi un prozaiķi Māru Zālīti nozīmīgajā jubilejā.

Iespaidīgs solistu, instrumentālistu un kora sastāvs sniegs emocionālu un pilnasinīgu atskatu uz to Māras Zālītes daiļrades daļu, ko labākie latviešu komponisti ietvēruši mūzikā.

Koncertā PAŠI SKAISTĀKIE VĀRDI piedalīsies Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Vītoliņa, Daumants Kalniņš, Anmary, Andris Ērglis, Antra Stafecka, Jānis Strazdiņš, koris MASKA diriģenta Jāņa Ozola vadībā un Kristapa Krievkalna instrumentālā grupa

“Paši skaistākie vārdi ārstē no vienaldzības un atsvešinātības, ļauj vieglāk panest grūtību maisu, apklusināt gaušanās sirēnas un noārdīt vienaldzības čaulu. Paši skaistākie vārdi aicina mums BŪT. Savā zemē, tautā un valodā. Paldies, Dzejniec!”, koncerta režisors Valdis Pavlovskis neslēpj pateicību par dzejnieces devumu Latvijas sabiedrībai un kultūrai, piebilstot, ka svarīga koncerta sastāvdaļa būs pašas dzejnieces atmiņu dzirkstis un fotomirkļu sajūtas, tverot Latvijas dabu gadalaiku ritumā.

Māras Zālītes dzeja devusi dvēseli un ilgmūžību daudzām populārām dziesmām kas izskanēs arī koncertā (“Tik un tā”, “Virs galvas mūžīgs Piena ceļš”, “Komunālais blūzs”, ”Paši skaistākie vārdi”, “Trīs lietas”, “Veltījums”, “Gāju ceļu dziedādama”, “Manā sirdī”, “Karsta, karsta rīta rasa” u.c.), kā arī dziesmām no teātra izrādēm “Meža gulbji”, “Kaupēn, mans mīļais”, “Lācplēsis”, “Sfinksa”, “Tobago”, “Mistērija par sapni un mīlestību”, “Kā ābeļdārzs ir brīvība”, “Priekules Ikars”, “Indriķa hronika”, “Neglītais pīlēns” u.c.

Koncerta norises vietā būs iespējams arī iegādāties jubilāres grāmatas ar autogrāfu. Koncertu veido Producentu grupa 7. Biļetes „Biļešu Paradīzē” kasēs.

 

Iepriekš ziņots:

“Esmu bezgala pateicīga komponistiem, kas devuši manām dzejas rindām vēl vienu garu un laimīgu dzīvi – Jānim Lūsēnam, Imantam Kalniņam, Zigmaram Liepiņam, Mārtiņam Braunam, Raimondam Paulam, Kārlim Lācim, Uldim Stabulniekam, Uldim Marhilēvičam. Visiem nosauktajiem un visiem nenosauktajiem. Pateicos dziesmu izpildītājiem – dziedātājiem, aktieriem, koriem un koristiem. Muzikantiem – solistiem un orķestrantiem. Lauku kapelām un Dziesmusvētku lielajam korim. Visiem, kas dzied līdz, un pat zina vārdus! Paldies! Paldies! Mēs dziedāsim šodien un rīt!”, prieku pauž jubilāre Māra Zālīte.

Koncerta producents Aigars Dinsbergs atzīmē: “Māra Zālīte ir unikāla personība latviešu kultūrā – Atmodas, dziesmotās revolūcijas un inteliģences simbols. Viņas skaidrais skats un viedums bieži ir iedvesmojis un rādījis ceļu mūsu tautai laikmeta griežos. Taču Māra ir arī apburoša sieviete, ģimenes māte, starojoša personība, tādēļ koncertā akcentēsim arī šo viņas maigi sievišķīgo pusi. Esmu patiesi gandarīts pasniegt jubilārei tieši šādu dāvanu.”

Leave a Comment