Zobu griešana: ļoti neparasts veids pret zobu griešanu – joga

Zobu griešana – jogas risinājums

Viņi to nedara tāpēc, ka zina drošu līdzekli, kā atbrīvoties no šā netīkamā paraduma. Tie ir speciāli jogas vingrojumi, kurus ieteicams izpildīt vairākas reizes dienā, bet pirms gulētiešanas – obligāti.

1. Atver muti iespējami plati un 3–4 minūtes tur to atvērtu.

2. Plati atver muti un apakšžokli lēnām pabīda vispirms pa labi, tad kreisi. Atkārto 5 reizes.

3. Cieši sakniebj lūpas un tad strauji atmet uz leju apakšžokli. Atkārto 5 reizes.

4. Cieši aizver acis un uz 10 sekundēm sasprindzina visus sejas muskuļus. Pēc tam acis atver iespējami plati un muskuļus atslābina. Šis vingrojums palīdz atbrīvoties no neapzināta sejas muskuļu saspringuma, kas rodas, koncentrējot uzmanību darbā ar datoru, dokumentiem.

5. Atslābina sejas muskuļus, palti iepleš acis, izbāž mēli un dažas minūtes saglabā šādu pozu. Atkārto 5–7 reizes.

6. Lēnām izdara 5–7 apļveida kustības ar galvu: vispirms pulksteņa rādītāja, tad pretējā virzienā. Šis vingrojums palīdz mazināt sasprindzinājumu kakla un plecu muskuļos.

7. Lai novērstu stresa izraisītos blokus plecu muskuļu audos, pēc kārtas parausta vienu un otru plecu, noturot to paceltā stāvoklī 2 sekundes. Pēc tam abus plecus parausta reizē. Visu atkārto 5–7 reizes.

Lasi arī: Mājās pieejami līdzekļi pret zobu aplikumu – lai vairs nav jādodas pie zobārsta!

8. Vispirms galvu tur taisnu, vēršot skatienu uz priekšu. Pēc tam lēnām paskatās pār labo, tad – kreiso plecu. Izpilda 10 reizes. Pēc tam to pašu atkārto ātrākā tempā.

9. Labi palīdz arī galvas un kakla sānu daļu masāža vieglām glaudošām kustībām. Masāžas laikā plecu joslas un muguras augšdaļas muskuļi maksimāli jāatslābina.

 

Arī interesanti: Gribat nostiprināt un izbalināt zobu emalju? Lūk, kāda Tibetas mūka recepte! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Leave a Comment