“Ziemas sezona šoferiem drīz sāksies!”; Speciālisti skaidro – kad un vai izvēlēties, likt auto riepas ar radzēm?

Sākot ar 1.oktobri, atļauts aprīkot transportlīdzekļus ar riepām, kurām ir radzes: vai tomēr būtu jāpadomā, vai šī alternatīva ir optimālākā un izdevīgākā izvēle?

 

Pasaulē pirmās riepas ar radzēm parādījās 60. gados. Tās ražoja “Michelin” uzņēmums, kas iepriekš ieviesa protektora lamelizācijas tehnoloģiju. Šīs riepas nodrošināja ideālu saķeri uz slideniem ceļiem.

 

Taču jau 1975. gadā dažās Eiropas valstīs šāda veida riepas tika aizliegtas. Iemesls tam bija rievas, ko uz asfaltētās virsmās radīja radžu iedarbība. Rievu veidošanās palielināja akvaplanēšanas risku, kas daudzās Eiropas valstīs ar salīdzinoši maigām ziemām bija un joprojām paliek nopietnākā problēma.

 

Lasi vēl: “Astroloģe Tamāra Globa izteikusi savu viedokli.”; Zināmas zodiaka zīmes, kurām veiksies karjerā līdz 2023. gada oktobra beigām

 

Mūsdienās radžotu riepu lietošana ir aizliegta tādās valstīs kā Melnkalne, Horvātija, Serbija, Slovākija, Slovēnija, Bosnija un Hercegovina, Maķedonija, Bulgārija, Nīderlande, Vācija (izņemot dažas pašvaldības pie Austrijas robežas), Čehijas Republika, Ungārija, Rumānija, Polija un Portugāle.

 

 

Turpini lasīt, kāds ir speciālistu viedoklis, nākošajā lapā

Leave a Comment