Vīnogas kosmētikā. Pietiks ar pāris odziņām, bet kāds efekts!

Līdzekļi ādas kopšanai

Losjons sausai, atūdeņotai ādai
* Nomazgā un saspaida 350 g vīnogu, iegūto masu ūdens peldē uzkarsē līdz 37–38 ºC, noņem no uguns un 2 stundas nostādina. Tad izspiež sulu (parasti sanāk pilna glāze), pievieno 1 ēdamkaroti medus un pustējkaroti sāls.

Visu sakuļ mikserī, izkāš, pielej pusglāzi degvīna un pārlej atbilstīgā flakonā vai pudelītē. Ledusskapī iegūto losjonu var uzglabāt aptuveni 4 mēnešus. Kad seja apslaucīta ar losjonu, to nomazgā tikai pēc 2 stundām ar vēsu ūdeni.

Losjons ar piparmētrām jebkurai ādai
* Divas tējkarotes žāvētu piparmētru aplej ar puslitru ūdens, vāra 2 minūtes, tad izkāš, pielej puslitru vīnogu etiķa, atdzesē un pievieno 2 ēdamkarotes rožu ziedlapiņu novārījuma. Losjonu pārlej tumša stikla pudelītē un lieto sejas apslaucīšanai.

Kosmētiskais pieniņš vīstošai ādai
* Sajauc vīnogu sulu un svaigu pienu (pa 1/4 glāzes katra). Maisījumu uz 15–20 minūtēm uzklāj sejai, pēc tam nomazgā ar siltu vārītu ūdeni.

Maskas
Jebkurai ādai
* Kokvilnas salveti vai vairākās kārtās salocītu marli samitrina vīnogu sulā (1–2 ēdamkarotes) un uz 15–20 minūtēm uzliek sejai. Pēc tam seju noskalo ar siltu ūdeni, nosusina ar mīkstu dvieli un uzziež barojošu krēmu. Procedūru atkārto 2–3 reizes nedēļā, kurss – 15–20 maskas.

Taukainai ādai
* Četras ēdamkarotes no gaišo vīnogu mīkstuma pagatavotas putriņas sajauc ar pustējkaroti citrona sulas un rūpīgi samaisa. Masu uz 20 minūtēm uzziež sejai, tad noskalo ar ūdeni.

* Vīnogu sulu sajauc ar bērnu pūderi tā, lai veidotos bieza krējuma konsistences masa un divās kārtās uzziež sejai.

Pēc 20 minūtēm nomazgā vispirms ar siltu, tad aukstu ūdeni.

Sausai ādai
* Vienu tējkaroti biezpiena saberž ar tādu pašu daudzumu šķidra medus un pievieno 2 tējkarotes vīnogu sulas.

Maisījumu biezā kārtā uzziež sejai, pēc 10–15 minūtēm nomazgā ar vēsu ūdeni.

Sausai un normālai ādai
* Sarkanās vīnogas saspaida putriņā. Divas ēdamkarotes iegūtās masas sajauc ar olas dzeltenumu un šķipsniņu cietes.

Visu rūpīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa, un uz 15–20 minūtēm uzziež sejai. Pēc tam noskalo ar ūdeni, ādu nosusina un ieziež ar olīveļļu.

Vīstošai ādai
* Glāzei vīnogu sulas pievieno 3 ēdamkarotes žāvētu sasmalcinātu kumelīšu ziedu un 1 tējkaroti salicilspirta. Nostādina 5 dienas, tad izkāš. Izvilkumā samitrina vairākās kārtās salocītu marli un uz 5 minūtēm uzliek sejai. Procedūru atkārto katru vakaru, kurss – 10 dienas.

Kaklam
* Saspaida 2–4 vīnogas un ar masu apziež kaklu (var arī seju). Noskalo pēc 15–20 minūtēm.

Leave a Comment