Viltības kulināriem!

Kulinārijas viltības

  1. Lai plācenīši būtu daudz gardāki un apjomīgāki, biezpiena masai klāt pievienojiet mazliet augu eļļas.
  2. Garda boršča noslēpums ir pavisam vienkāršs. Notīrītās bietes kopā ar gaļu lieciet ūdenī. Dārzeņus pilnībā novāriet šādā buljonā. Pirms vārīšanas beigām, bietes sarīvējiet un lieciet tās atpakaļ gatavajā borščā. Ļaujiet zupai sākt burbuļot un tad slēdziet to ārā.
  3. Ja speķis kļuvis dzeltens un apžuvis, nesteidzieties to uzreiz izmest ārā. Sasmalciniet to ar gaļas maļamās mašīnas palīdzību un uzglabājiet to burkā ledusskapī. Kad gatavosiet boršču vai citu zupu, pievienojiet tam klāt ķiplokus un lieciet zupā.
  4. Lai no augļiem, kas izdekorē pīrāgus, nenotecētu sula, iespraudiet pildījumā pāris makaronus – trubiņas.
  5. Pirms spiedīsiet citrona sulu, uz neilgu brīdi ielieciet citronus verdošā ūdenī. Pēc šādas darbības citronu sulu varēs izspiest daudz veiksmīgāk, turklāt, arī daudz vairāk un to varēs izdarīt pat tad, ja citrons būs jau apžuvis.
  6. Marinētie gurķi būs daudz gardāki un uzglabāsies daudz ilgāk, ja tiem klāt pievienosiet sinepju pulveri.
  7. Lai garšvielas nezaudētu savu garšu un aromātu, uzglabājiet tās cieši noslēgtā, necaurspīdīgā keramikas vai porcelāna traukā, var arī burciņās, kas pagatavotas no tumšā stikla. Garšvielu trauciņus turiet tālāk no siltuma avotiem.
  8. Uz cepamās pannas, kurai virsū uzlieta eļļa, izlieciet banānu mizas. Tām pa virsu uzlieciet gaļu un tad lieciet visu cepeškrāsnī. Tas ne tikai uzlabos garšu, bet arī pasargās gaļu no sadegšanas.
  9. Vienmēr glabājiet sev mājās savāktus ķiršu zariņus. Kad sautēsiet gaļu, ēdienam pievienojiet klāt šos zariņus. Būsiet pārsteigti par izteikto garšu un dievišķīgo aromātu.
  10. Ja mazgāsiet zaļumus bļodā, neiesakām ūdeni vienkārši noliet nost. Tā vietā izņemiet zaļumus ārā no bļodas. Smiltis un netīrumi tādā veidā paliks bļodiņas apakšā, nevis uz zaļumiem.
  11. Lai maltā gaļa būtu daudz sulīgāka, tai klāt pievienojiet cukuru. Uz vienu kilogramu maltās gaļas pievienojiet vienu tējkaroti cukura.

Ceram, ka jums mūsu padomi sadzīvē noderēs. Katrā nelielā ieteikumā ir ielikta sava pieredze. Noteikti dalieties arī ar saviem draugiem!

Leave a Comment